Ero MPEG4 ja MP4MPEG4 vs MP4

MPEG4 ja MP4 ovat erittäin helppo sekoittaa keskenään, ei vain siksi ne eroavat kirjeitse, vaan koska ne ovat hyvin läheisesti sekoittuneet media- tiedostoja, kuten elokuvia ja musiikkia. Suurin ero MPEG4 ja MP4 on niiden tehtävä. MPEG4 on videokoodaukseen algoritmi, joka on tosiasiallisesti vastuussa miten kuvat pakataan ja muunnetaan tiedot. Vertailun, MP4 vain mediasäiliötiedostomuodolle joka kehitettiin pitämään tiedot, jotka on koodattu MPEG4. Siinä ei käsitellä itse videoon, joten se ei vaikuta tuloksena laatuun. Mikä MP4 on huolissaan on, miten tiedot videon ja äänen tallennetaan sisällä tiedosto sekä muut asiaan liittyvät tiedot, kuten tekstitys, lukua ja vastaavat.

Koska MP4 kehitettiin MPEG4 koodattu media, se löytyy myös sisällä MPEG4 erittely; olla tarkempi, osana 14. Se ei ole ainoa säilömuotoa alle MPEG4 koska se on johdannainen yleisempää MPEG4 Osa 12 erittely tallentamiseksi MPEG4-tiedostoja.

Mpeg4 koodattu video tallennetaan MP4-tiedoston voinut koodaa mikä tahansa eri koodekkeja; DivX, Xvid, Quicktime, ja x264 vain muutamia. Jotta pelata että MP4 tiedosto, sinun täytyy olla oikea koodekit asennettu tietokoneeseen.Lisäämällä sekaannusta terminologia on ulkonäkö MP4 mediasoittimia. Näitä yleisiä mediasoittimia esiintyi päivittää vanhoja MP3-soittimet, jotka olivat vain pystyy toistamaan äänitiedostoja. Vaikka termin 'MP4' saattaa johtaa uskot, että nämä laitteet pystyvät koodauksen MPEG4 videoita, useimmat niistä on vain alkeellisia video-ominaisuudet ja ovat vain pystyy toistamaan AVI-tiedostoja. Vain kourallinen on kyky todella toistaa MPEG4-tiedostoja; luultavasti siksi, että suhteellisen suuri laskentatehoa tarvitaan purkamaan niitä, erityisesti H.264.

Yhteenveto:

1. MPEG4 on videokoodaukseen algoritmi kun taas MP4 on mediasäiliötiedostomuodolle.
2. MP4 on määritelty osassa 14 MPEG4 erittely.