Ero DVD-R ja CD-RDVD-R vs CD-R

Optinen media aloitti lukumuistia, joten levy CD-ROM ja DVD-ROM. Mutta kehitys asemia, tuli mahdolliseksi kirjoittaa optiselle levylle erityisesti varustettujen asemat. Näin ulkonäkö CD-R ja DVD-R-levyille. 'R' tarkoittaa 'tallentava' ja tarkoituksena on tunnistaa näitä levyjä niiden standardi, ei-tallentava kollegansa. Suurin ero on CD-R ja DVD-R on niiden kyky. CD-R-levyille mahtuu vain 650 Mt ja 700 Mt tietoa. Tämä on kaukana kun ajatellaan, että DVD-R mahtuu 4. 7FI kerrosta kohden.

Kuten jo vihjanneet edellä, DVD-R-levyjä voi olla jopa 2 kerrosta antaa sille mahtuu noin 8. 5 Gt yhdellä levyllä, kun molemmat kerrokset käytetään. Levyille, jotka eivät käytä toista kerrosta, se korvataan nuken, joka vain lisää mekaanista lujuutta ja ei voida lukea tai kirjoittaa.

Mitä useimmat ihmiset eivät tiedä, että on olemassa kaksi yhteensopimattomia versioita DVD-R. Siellä 's DVD-R ja DVD + R. Niillä molemmilla on sama kapasiteetti, mutta on toteutettu eri tavoin, mikä aiheuttaa yhteensopimattomuus. Tämän vuoksi kaikki modernit DVD kirjoittajat ovat toimimaan molempiin ja kuljettaa merkintä' DVD R 'ilmoittamaan, että se pystyy työskentelemään joko tyyppiä.

Toinen tärkeä ero DVD-R ja CD-R on nopeus. Voisi ajatella, että tämä on väärä kuin kirjoittaminen koko CD-R on paljon nopeampi kuin kirjoittamalla koko DVD-R nopein kertaa 1. 5 minuuttia ja 2. 5 minuuttia vastaavasti yksikerroksinen. Mutta kun ajatellaan, että täyden DVD-R-levyjen melkein seitsemän kertaa enemmän tietoa per kerros, sen pitäisi kestää seitsemän kertaa niin kauan kirjoittaa koko DVD-R ja ei vähemmän.Koska tekniikka etenee, näemme yhä vähemmän CD-R- kun yhä useammat ihmiset valitsevat tilavampi DVD-R-levyjä. Mutta niille, jotka ovat jumissa vanha laitteisto, se on vielä parempi mennä CD-R. Tämä johtuu siitä, että vanhempi laitteisto, joka tukee CD-R ei tue DVD-R. Sen lisäksi, että ei ole oikeastaan ​​mitään syytä valita CD-R yli DVD-R.

Yhteenveto:

1. DVD-R: llä on suurempi kapasiteetti kuin CD-R.
2. DVD-R voi olla useita kerroksia, kun taas CD-R on vain yksi.
3. Kaksi versiota DVD-R käytössä, kun taas vain yksi olemassa CD-R.
4. DVD-R on paljon nopeampi kuin CD-R.