Ero SRGB- ja Adobe RGBSRGB- vs Adobe RGB

RGB (punainen, vihreä ja sininen) on väriavaruus, joka kattaa kaikki näkyvissä väreissä. Mutta se ei ole mahdollista tai järkevää sisällyttää ne kaikki digitaaliseen esitys. Tämän vuoksi vaihtoehtoisia väriavaruudet kuten SRGB-, mikä tarkoittaa Standard RGB ja Adobe RGB luotiin. Molemmat väriavaruuksia voi edustaa jopa 16 miljoonaa väriä. Mutta tärkein ero näiden kahden välillä on, mitä väriä ne kattavat. SRGB- luotiin ensimmäinen ja ainoa kattoi murto-osa koko RGB alueella. Adobe RGB, joka tuli myöhemmin, katettu hieman enemmän RGB tilaa viherpippuria.

Lisäys värien määrän Adobe RGB on antanut on paljon laajempi väriavaruuden. Mutta koska se voi sisältää vain tietyn määrän värejä, jotkut värit tulevat kustannuksella toisten. Joten jos väri oli tietty määrä sävyjä SRGB-, sillä olisi vähemmän sävyjä Adobe RGB.

Koska SRGB- luotiin ensin, että suurin osa tietokoneen näytöt ja tulostimet on optimoitu että väriavaruuden eikä Adobe RGB. Kannattaa ottaa huomioon tämän, jos haluat vain tulostaa valokuvia tyypillinen tulostimen tai haluat lähettää kuvia verkossa. Adobe RGB näissä skenaarioissa vain tehdä kuvat näyttävät huonompi. Värit monitorissa tai paperi näyttäisi tylsempi tai haalistunut vuoksi niiden ei-identtisiä luonteeltaan. Tämä johtuu siitä, että useimmat tietokoneet ja tulostimet vain tunnistaa SRGB- ja hoitaa tiedosto sellaisenaan eikä Adobe RGB.Useimmat ihmiset ajattelevat, että Adobe RGB on ylivoimainen SRGB- koska sen laajempi värikirjo. Mutta käytännössä, kuvat Adobe RGB eivät todellakaan tule ulos paremmin kuin ne, joissa käytetään SRGB-. Silloinkin kun on oikeat välineet, ohjelmistot, ja osaamista ei sotkea prosessin, on hyvin vähän tilanteita, joissa näet parannusta kuvan laatuun. Pahimmillaan voit sotkea jotain prosessissa näyttämällä kuvasi huonompi kuin jos vain alkunsa SRGB-.

Yhteenveto:

1. SRGB- ja Adobe RGB eivät edusta samanlaisia ​​värejä.
2. Adobe RGB: llä on laajempi väriavaruuden taas SRGB- on hienompaa värisävyjä.