Ero NFC ja Bluetooth NFC vs Bluetooth

Yhä useammat langattomia teknologioita ilmaantuu palvelemaan erilaisia ​​tarpeita. Yksi uudempi standardien NFC tai Near Field Communications. NFC on hyvin samankaltainen kuin Bluetooth, mutta on useita selviä eroja. Yksi suurimmista eroista NFC ja Bluetooth on ts alue, koska Bluetooth voivat työskennellä 10-100 metriä, kun NFC on yleensä hyvä, kun 2 laitteet ovat enintään 20 cm toisistaan. Tämä on itse asiassa suunnitelmallisesti kun NFC on tarkoitettu ainoastaan ​​toimi, kun kaksi laitetta tuodaan lähelle toisiaan.

Toinen ero näiden kahden välillä on nopeus. Bluetooth ehkä ole aivan tarpeeksi hyvä verkottuminen hieman yli 2 Mbps, se on tarpeeksi hyvä lähettää valokuvan toiseen puhelimeen tai kannettavaan tietokoneeseen. Sen sijaan NFC on nopeus verrattavissa etana 's vauhti hieman yli 400 kbps. Tämäkin on tarkoituksellista, koska NFC ei koskaan tarkoitettu helpottamaan tiedostojen siirtoon ja tällainen.

Sen hidas nopeus ja lyhyen kantaman NFC doesnt 't todella tarvitsevat voimakas radio toisin Bluetooth. Tämä mahdollistaa NFC kuluttaa niin vähän virtaa kuin mahdollista, jotta se voidaan jättää aina ja ei vaikuta puhelimen' s akkua niin paljon .

Yksi merkittävä etu NFC Bluetooth on sen vaivaton lähestymistapa yhteyksiä. Bluetoothin avulla täytyy käynnistää se ensin löytää laitteen pariksi ne yhteen, niin voit tehdä mitä haluat tehdä. NFC, jolloin kahden laitteen kantoalueella riittää helpottaa viestintää välillä.Lopuksi on kyky NFC työskennellä passiivisten RFID-tunnisteet kuten niitä käytetään koirien. Joten jos ne toteutetaan oikein, voit käyttää Smartphone lukea ID kadonneen koiran tunnistaa sen omistajalle. Bluetooth ei ole yhteensopiva RFID ja ei voi toimia samalla tavalla.

Monet selviä eroja välillä NFC ja Bluetooth voidaan helposti selittää niiden tiettyjä toimintoja. Bluetooth on tarkoitettu pitkittynyt yhteydet muihin laitteisiin, kuten tietokoneisiin, kuulokkeisiin, näppäimistöjä ja muut matkapuhelimet. Fast datanopeudet ja hyväksyttävällä alueella ovat välttämättömiä sen toiminnan. NFC ei oikeastaan ​​tarkoitettu jatkuvaan tiedonsiirtoon. Sen sijaan se on tarkoitettu lyhyinä tietojen lukea tunnisteita. Sovellukset, joissa NFC voidaan soveltaa muun muassa: maksujärjestelmät, ID järjestelmiä, ja muut vastaavat sovellukset.

Yhteenveto:

1. NFC on paljon lyhyempi kantama kuin Bluetooth.
2. Bluetooth on paljon nopeampi kuin NFC.
3. Bluetooth kuluttaa enemmän virtaa kuin NFC.
4. Bluetooth edellyttää pariksi liitettävissä laitteissa, kun NFC ei.
5. NFC toimii passiivisten laitteissa, kun Bluetooth ei.