Ero Woofer ja SubwooferWoofer vs Subwoofer

Olemme aina täällä ehdot bassokaiutin ja subwoofer puhuttaessa äänentoistolaitteita, olipa se Kotiteatterijärjestelmissä, seurat tai autoissa. Vaikka useimmat ihmiset ajattelevat, että nämä kaksi ovat periaatteessa samanlaisia, on pieni ero niiden välillä. Bassoboksi on kaiutin, joka on erikoistunut alapäähän kuuloalueen; jossa 'woof' välillä bassokaiutin viitaten pieni ääni koiria kuori. Vaikka bassokaiutin on erikoistunut puhuja, subwoofer on erikoistunut bassokaiutin, joka kattaa vielä kapeampi taajuusalueella.

Woofers voi kattaa taajuusalueen 20 Hz 2 kHz. Tämä taajuusalue on tarpeeksi hyvä useimpiin sovelluksiin, mutta niille, jotka todella haluavat parhaan äänen, subwoofer on välttämätön. Subwoofer keskittyy vain ääntä 20Hz 200Hz. Keskittymällä kapeakirjoisempia mahdollistaa subwooferin luoda täyteläisemmän äänen kuin voidaan saavuttaa tyypillisen bassokaiutin. Haittapuoli on lisätty monimutkaisuus äänijärjestelmä. Koska se kattaa vain tietyn Ranger, sinun täytyy muita puhujia kattamaan muut taajuusalueet.

Koska painopiste alemmalla taajuusalueella, kaiuttimilla suunnitellaan usein suurempi kuin basso, ja muita puhujia. Muita koko avulla kuljettaja siirtää paljon ilmaa mutta silti säilyttää että hyvin matala taajuus. Vaikka woofers voi myös olla varsin suuri, useimmat woofers ovat pienempiä kuin subwoofereilla koska ne usein ei liikennöi alimmalla tasolla, jossa subwoofereilla tehdä.Sinun olisi aina basso-, jos aiot saada mitään ääntä, joka on enemmän kuin kaksi kaiutinta. Käyttävät subwooferien vai ei, riippuu siitä, kuinka hyvä haluat äänen olevan järjestelmään. Subwooferien ovat välttämättömiä Kotiteatterijärjestelmissä ja seurojen missä se antaa realistisempaa ja upota ääntä. Kannettaville järjestelmissä bassokaiutin pitäisi riittää; mutta se ei ole epätavallista, autoja on valtava subwooferien.

Yhteenveto:

1. subwoofer on enemmän erikoistunut subwooferin tyyppi
2. bassokaiutin kattaa taajuuksilla 20 Hz 2KHz kun subwoofer kattaa vain taajuuksilla 20 Hz ja 200 Hz