Ero Etiikka ja moraali Etiikka vs Morals

Monta kertaa ihmiset unohtavat erottamaan etiikka ja moraali. Etiikka ja moraali ovat kaksi eri asiaa. Saattaa olla asioita, jotka ovat sekä eettisiä ja laillisia, mutta ne voivat olla vastoin henkilökohtainen moraalinen. On hienoinen jakamalla kahdella.

Etiikka

Etiikka on koodi, joka osoittaa standardien esittämien yhteiskunnan tai kulttuurin ryhmän. Etiikka ovat käytännesäännöt asettaa eteenpäin yhteisö. Nämä voivat olla yrityksen etiikka, kansallisten eettisten, sosiaalietiikka, ammatti-, tai perheen etiikka.
Työskentely etiikka ovat tiukat ohjeet. Eettinen käyttäytyminen työpaikalla edellyttää jatkuvaa koulutusta, joka auttaa ihmisiä seuraamaan uusin ohjeita ja voi muovata itsensä niiden mukaan. Tiukka seuranta etiikka on erittäin tärkeää työelämästä. Etiikka kouluttaa ammattilaisia, mitä sääntöjä noudattaa ovat ja myös seurauksia koituisi, jos ne uhmasivat.

moraaliMoraali on enemmän henkilökohtainen asia. Se 's henkilö' s sisäinen ja erikoinen luonne. Teko, jossa henkilö ajattelee tai olettaa olevan väärässä tai väärä voi olla täysin oikea ja oikea toinen. Moraali ovat usko henkilön sijaan mitään sääntöjä on noudatettava. On tärkeää huomauttaa, että etiikka ja oikeudelliset kysymykset ovat ensisijaisia ​​yhteen 'uskomuksia ja moraalin yhteiskunnassa.
Esimerkiksi lääkäri on hänen lääketieteen etiikan seurata. On eettisesti lääkäri hoitaa henkilö on se terroristi tai sotilas vastakkaisesta armeija. Lääkäri on sidottu Hippokrateen vala, joka kehykset rakennetta työ etiikkaa lääketieteen maailma. Hän on sidottu hoitoon edes vihollinen yrittää tappaa hänet tai hänen perheensä tai hänen kollegansa kansalainen. Kuitenkin hänen moraalia voi olla täysin sitä vastaan.
Vastaavasti moraali, esimerkiksi koskien abortti voidaan sijoittaa. Abortti on täysin laillinen ja sallittuja lääketieteen etiikan. Kuitenkin se on vastoin moraalia ihmiskunnan. Viitaten toinen esimerkki, rikollinen puolustusasianajaja pitää syrjään hänen moraali puolustaessaan rikollinen ja murhaaja oikeudessa. Sillä ei ole väliä, onko hän katsoo tappaminen toisen henkilön olevan vastoin moraalisen koodin mutta mukaan hänen etiikan, hän on puolustaa asiakkaan niin voimakkaasti kuin mahdollista. Tässä lakimies tietää, että hänen asiakkaansa on syyllinen ja, jos julkaistiin maksut, voi toistaa hänen rikoksensa. Hänen moraali ottaa takapenkille verrattuna hänen laillinen etiikka.

Yhteenveto:

1. Moraali ovat henkilökohtaisia ​​koodeja taas etiikka ovat koodeja seuraa ryhmä tai kulttuuriin.
2. Moraali henkilö ei muutu ajan, kun hänen etiikka voi.
3. Moraali eroavat henkilöstä toiseen, kun taas etiikka ovat samanlaisia ​​ryhmässä.