Ero Cellular Hengitys ja KäyminenCellular Hengitys vs Käyminen

Hengitys on tärkeä tapa solujen kasvien ja eläinten hankkia ja käyttää energiaa. Ilman tätä energiaa, solujen elinten kasvien ja eläinten epäonnistuu toimimaan ja lopulta hajottaa ja kuolevat. Murtamista sokerin energiaksi ja tallentamalla sen ATP on avain selviytymisen eläviä organismeja.

Muodostuminen ATP liittyy kaksi eri prosessia, soluhengityksen ja käyminen. Reaktiot näihin prosesseihin ohjataan entsyymien ja liittyy menetys ja voitto elektroneja.

Soluhengitys

Cellular hengitys tapahtuu soluissa organismien avulla aineenvaihduntareaktioiden ja prosesseja muuntaa biokemialliset energiaa ravinteista imeytyy ATP tai adenosiini trifosfaatin ja vapauttamaan jätteitä.

Energia peräisin ravintoaineita, kuten sokeria, amino- ja rasvahapot, elektronin vastaanottajan, joka voi olla happi (jota aerobinen organismeista) tai muita epäorgaanisia luovuttajia, kuten rikkiä, metalli-ionit, metaanin tai vedyn (jota anaerobiset organismit) tallennetaan ATP ja käytetään biosynteesin, liikkumiskyky ja kuljettaa molekyylejä solukalvojen.

Cellular hengitys voi olla aerobinen tai anaerobinen. Aerobinen hengitys vaatii happea tuottaa ATP, kasveja tai eläimiä käyttävät tätä hyödyntämisessä energian he saivat.

Anaerobinen hengityksen ei vaadi happea ja käyttää Glykolyysivaiheen muuntamaan molekyyli glukoosia kahteen molekyylejä pyruvaatin. Pyruvaatti hapetetaan sitten päästää se sitruunahappokierron luodaan kaksi jätteitä, vettä ja hiilidioksidia.Käyminen

Kun pyruvaatti ei ole hapetettu, se käy läpi käymisen. Sen jälkeen muunnetaan jätteiden laktaattia tai maitohappoa (maitohapon käyminen) ja etanolia (etanoli tai alkoholin fermentointiin).

Aikana rasittava liikunta, käyminen tapahtuu lihaksissa rajallisuuden vuoksi hapensaantia, luoden maitohappoa, joka aiheuttaa myös lihaskouristuksia. Sokerit ovat erittäin tärkeitä käyminen ja niin on hiiva. Se auttaa etanolin tuotannossa vuonna alkoholijuomia ja hiilidioksidi.

Käyminen on monia käyttötarkoituksia elintarvike- ja polttoaineen teollisuudelle. Etanoli on energialähde, jota voidaan käyttää bensiinin bensiiniä. Marinoitu elintarvikkeet ovat käyneet läpi käymisen. Sitä käytetään myös luominen ja säilyttäminen juustoja, makkaroita, jogurtti ja etikka.

Yhteenveto:

1. Cellular hengitys käyttää happea elektronin vastaanottaja muodostumista ATP, kun käyminen käyttää epäorgaanisia luovuttajia, kuten rikki ja metaanin muodostumista ATP.
2. Sekä soluhengityksessä ja käyminen muuntaa ravinteita sokeri, aminohappoja ja rasvahapot muodostavat ATP, mutta ne eroavat niiden prosessien ja energiatasot, että ne vapauttavat.
3. Cellular hengitys tuottaa 38 ATP, kun käyminen tuottaa vain 2 ATP.
4. Cellular hengitys on tehokkaampaa kuin käymisen sukupolven ATP.
5. ATP tuotanto soluhengityksessä on hitaampaa kuin käymistilassa.
6. energia tuotetaan käyminen voidaan käyttää energiantuotannossa soluhengityksessä hidastaa riittämättömän hapensaannin.