Ero lysosomi ja PeroksisomienLysosomi vs Peroksisomien

Solu on perusyksikkö elämän kuten me kaikki tiedämme. Se löydettiin vuonna 1600 's Sir Robert Hooke. Kun löytö solujen, ihminen pystyi tietää, että kun solut on ryhmitelty, ne muodostavat kudoksiin. Sitten kun kudokset on ryhmitelty, ne tulevat lihakset. Kun lihakset ovat ryhmitelty yhdessä, he tulevat elimeen. ja kun elimet on ryhmitelty, niistä tulee kehon järjestelmä. Tämä selittää, miten solu tulee perusyksikön elämän.

Solut ovat vaihtelevia osia ja toimintoja. Esimerkkinä on mitokondriot, joka tunnetaan Power House solun. Koska se on valta talo, se on vastuussa tuottaa ATP tai Adenosiinitrifosfaatti energian, jota käyttävät soluelimiin solun. Alle osat, jotka käsittävät solun ovat lysosomeihin ja peroksisomeissa. Olkaamme selville eroja.

Lysosomeihin ovat aluksi vastuussa solunsisäisen ruoansulatusta solujen. Se 'on kuin nämä rakenteet ovat ruoansulatuskanavan solujen. Lysosomeihin sanotaan olevan yhteinen soluissa eläimiä ja hyvin pieniä tai harvinaisia ​​kasveja. Lysosomeihin ovat myös hyödyllisiä kehossamme. Ne voivat löytyä myös valkosolujen . Niiden tehtävä on, että nämä lysosomeihin tuottaa joitakin sisältöä, joka ympäröi ja sulattaa bakteerit ja sitten tappaa sen.

Peroksisomeissa, toisaalta, ovat vastuussa suojelemiseksi kyvetissä merkittävä myrkyllinen aine, joka myös kuuluu solusta. Tämä myrkyllinen aine on vetyperoksidi. Peroksisomeissa vartija soluja omasta tuotannosta tämän haitallisen aineen. Peroksisomeissa tehdä tuhoamalla vetyperoksidia ja muuntavat vedeksi ja hapeksi. Kuitenkin, kun vetyperoksidin tappaa bakteereja, se suojaa ainoastaan ​​solun vetyperoksidin, mutta ei bakteereja.Lysosomeihin sisältävät hydrolaasi. Tämä on osa tai entsyymi, joka on vastuussa ruoansulatusta. Peroksisomeissa, toisaalta, sisältää kolme hapettavien entsyymien, kuten katalaasi, D-aminohappo-oksidaasi, ja virtsahapon oksidaasi. Lysosomeihin löydettiin 1960 's Christian de Duve belgialaisen sytologi. Mr. Rhodin, toisaalta, ensimmäinen kuvattu peroksisomien vuonna 1954.

Yhteenveto:

1. lysosomeihin containt hydrolaasi. Tämä on osa tai entsyymi, joka on vastuussa ruoansulatusta. Peroksisomeissa, toisaalta, sisältää kolme hapettavien entsyymien, kuten katalaasi, D-aminohappo-oksidaasi, ja virtsahapon oksidaasi.
2. lysosomeihin ovat vastuussa ruuansulatuksen solujen taas peroksisomien vastaavat solujen suojaamiseksi vastaan ​​vetyperoksidia.