Ero laajakulma ja TeleobjektiiviWide Angle vs Teleobjektiivi

Kasvava suosio ja laskevat kustannuksia digijärjestelmäkameroille on rohkaissut monia todella mennä sen sijaan tavallista kohta ja ampua kamerat. Mutta yhdessä DSLRs, tulee sekava linssi valintoja. Kahdenlaisia ​​linssit, että useimmat ihmiset kohtaavat ovat laajakulma ja teleobjektiiveissa. Tärkein ero näiden kahden välillä on polttoväliä, että ne ovat. Laajakulmaobjektiivit on lyhyt polttoväli (ts 18mm) kun teleobjektiiveja on pidempi polttoväli (ts 200mm). Polttoväli on tärkeä näkökohta optiikka, joka määrää, kuinka paljon näkymä kameran anturi todella saa.

Yleisesti käytössä, laajakuvaobjektiivilla on tarkoitettu syömällä maisemakuvia, johon haluat saada niin paljon ympäristön kuin mahdollista. Toisin teleobjektiiveja ovat hyviä syömällä vain pieni osa siitä, mitä näet, mutta paljon suurennettuna. Tätä käytetään eläin- ja urheilukuvaajille koska se auttaa heitä ampua villieläin tai pelaaja keskellä kentän suurelle etäisyydelle.

Koska paljon suurempi objektiivin polttoväli on teleobjektiiveissa, ne ovat tyypillisesti pidempiä kuin laajakulmaobjektiivit. Jotta ne lyhyempi kuin niiden on oltava, useita linssielementit työskentelee; Tämä myös lisää painoa linssin, joka voi olla melkoinen taakka, kun pidät kameraa pitkiä aikoja. Teleobjektiiveja usein taipumus olla kalliimpia kuin laajakulmaobjektiivit. Tämä on myös siksi, että ylimääräinen lasi elementit, joita mahtuvat.Käytitpä laajakulma teleobjektiiveja on alas, mitä haluat tai tarvitset valokuvan. Jos haluat kuvata suuria ihmisryhmiä, te 'd luultavasti laajakulmaobjektiivi. Lintujen tarkkailu, teleobjektiiveja voit saada lähikuvien olematta itse lähelle kohdetta. Linssit, jotka pystyvät toimimaan tele tai Laajakuvaobjektiivi ovat myös melko yleisiä. Kit linssit, jotka ovat tyypillisesti 18mm-55mm, ovat hyvä esimerkki tästä. on olemassa myös muita linssit enemmän erilaisia, kuten 18mm-200mm.

Yhteenveto:

1. laajakulma linssit ovat lyhyitä polttoväli samalla teleobjektiiveja on pitkä polttoväli
2. laajakulma linssit ovat hyviä maisemaan laukauksia teleobjektiiveja ovat hyviä kaukainen laukausta
3. Teleobjektiivit yleensä suurempia ja painavampia kuin laajakulmaobjektiivit