Ero RISC ja CISCRISC vs. CISC

RISC (RISC) ja CISC (cisc) ovat kaksi laitearkkitehtuurien, joita pääasiassa käytetään nykyisin. Suurin ero RISC ja CISC on määrä computing sykliä kutakin niiden ohjeiden kestää. Kanssa CISC, kukin opetusta voidaan käyttää huomattavasti suurempaa määrää syklejä ennen valmistumista kuin RISC.

Syynä ero jaksojen määrä käyttää, on monimutkaisuus ja tavoitteena on niiden ohjeita. RISC, jokainen käsky on ainoastaan ​​tarkoitus saavuttaa erittäin pieni tehtävä. Joten jos haluat monimutkainen tehtävä tehty, niin tarvitset paljon näitä ohjeita peräkkäin. Kanssa CISC, jokainen käsky on samanlainen korkean tason kielen koodin. Tarvitset vain muutaman ohjeet saada mitä haluat niin jokainen käsky ei paljon.

Mitä käytettävissä olevat ohjeet, RISC on pidemmän päälle CISC. Tämä johtuu siitä, jokainen pieni askel ehkä erillinen ohje, toisin kuin CISC jossa yksi käsky olisi jo kattaa useita vaiheita. Vaikka CISC voi olla helpompi ohjelmoijille, sillä on myös kääntöpuolensa. Käyttämällä CISC ei ehkä ole yhtä tehokas kuin käytettäessä RISC. Tämä johtuu tehottomuudesta CISC koodia käytetään sitten uudestaan ​​ja uudestaan, mikä hukkaan sykliä. Käyttämällä RISC mahdollistaa ohjelmoija poistaa tarpeettomat koodin ja estää tuhlaa jaksoa.Aikaisempi erot voivat olla järkevää niille, jotka ovat teknisesti taipuvainen. Mutta useimmat ihmiset, se olisi siansaksaa. Jotta olisi helpompi ymmärtää, on parempi katsoa, ​​missä molemmat ovat käytössä. CISC on onnistunut saamaan varhainen lyijyä computing kanssa ylivoima Intel 's x86, joka on perusta kaikille muille modernin tietokoneen arkkitehtuureille. Sen sijaan RISC on onnistunut toimimaan tiensä kannettavien laitteiden, kuten älypuhelimien, tablettien, GPS vastaanottimet, ja muita vastaavia laitteita. ARM on yksi merkittävä RISC arkkitehtuurit käytetään näissä laitteissa. Mitä suurempi tehokkuus RISC arkkitehtuurin tekee toivottavaksi näissä sovelluksissa, joissa syklit ja valtaa ovat yleensä pulaa.

Yhteenveto:

CISC ohjeet käyttää useampaa jaksoa kuin RISC

CISC on tapa monimutkaisempi ohjeet kuin RISC

CISC on tyypillisesti vähemmän ohjeita kuin RISC

CISC toteutukset ovat yleensä hitaampaa kuin RISC toteutuksia