Ero DMA ja PIODMA vs PIO

Direct Memory Access ja ohjelmoitu Input / Output, DMA ja PIO vastaavasti kaksi tapaa siirtää tietoa elektronisia laitteita; lisää tunnetusti tietokoneissa ja muiden vastaavanlaisten laitteiden. PIO on vanhempi menetelmä, joka on sittemmin korvattu DMA useimmissa sovelluksissa johtuen tiettyjä etuja. DMA on uudempi ja parempi kuin PIO monin tavoin ja monet laitteet nyt käyttää pääasiassa DMA mahdollisimman vähäisin PIO tuen yhteensopivuus ja perustaa DMA tiloja.

Ensisijainen haittapuoli PIO, ja tärkein syy kynnyksellä DMA, on tiemaksujen se vie suorittimen. Kanssa PIO, CPU on vastuussa siirtämällä tiedot yhdestä paikasta toiseen. Nopeampi siirtonopeus, vilkkaampi CPU muuttuu; tuottavat suuren pullonkaula tietokoneen suorituskykyä. DMA ei toimi samalla tavalla kuin PIO tekee. CPU ei helpota tiedonsiirtoa, jätetään vapaasti tehdä muita tehtäviä riippumatta nopeus tiedonsiirto. Tämä tarkoittaa sitä, että CPU ei ole tekijä, kun se tulee harkitsee enimmäismäärä siirron.

Kuten edellä todettiin, jotkin laitteet pystyvät työskentelemään PIO ja DMA huolimatta käytetään vain DMA. PIO käytetään aina on ongelmia DMA. Aina virheen kynnys ylittyy, laite kytkeytyy automaattisesti PIO tila johdonmukaisempaa toimintaa.Vaikka DMA on ylivoimainen PIO monin tavoin, se on edelleen käytössä monissa laitteissa. Piiri tarvitaan PIO ohjain on paljon yksinkertaisempi, sen vuoksi halvempaa verrattuna DMA. Laitteissa, joissa on suuri nopeus siirtyminen ei ole välttämätöntä ja yksinkertaiset, se on kustannustehokkaampaa käyttää PIO sijaan DMA. Siksi PIO on edelleen käytössä huolimatta bested DMA lähes kaikilla. Yksi esimerkki laitteista, jotka edelleen käyttää PIO on CompactFlash. On jopa uusi PIO tilat, jotka oli suunniteltu CompactFlash.

Valittaessa tila, jota käytetään kanssa kiintolevyt, DMA olisi aina tuottaa paremman suorituskyvyn kuin PIO. On parempi antaa järjestelmän valita automaattisesti, vaikka sillä se valitsee automaattisesti paremmin yksitellen, että laite voi toimia.

Yhteenveto:
PIO on vanhempi kuin DMA
PIO on vie enemmän prosessoritehoa kuin DMA
PIO on paljon yksinkertaisempi kuin DMA