Ero SDHC ja SDXC SDHC vs SDXC

SD (Secure Digital) on tullut suosituin standardi muistikortteja kuin sitä käytetään enemmistö matkapuhelimia, tabletteja, ja muut laitteet. SD standardin nousi uudempi SDHC ja SDXC standardeja. Vaikka molemmat ovat edelleen yleisesti kutsutaan SD-kortit, on olemassa lukuisia eroja SDHC ja SDXC-kortit; kaikkein merkittävä joista on kapasiteettia. SDHC syntyi, kun 2GB raja alkuperäisen standardin päästiin, ja se oli paljon suurempi raja 32GB. Mutta vähän aikaa sen jälkeen, kävi ilmi, että 32GB raja olisi ylitetty vain muutamassa vuodessa. Siten SDXC standardi luotiin jo ennen 32GB SDHC-kortteja ilmestyi markkinoille. Teoreettinen raja SDXC kortit putoavat 2TB, mutta tällä hetkellä saatavilla SDXC kortteja markkinoilla tänään on vain 32GB kapasiteettia.

Sen lisäksi kapasiteetin lisäystä, toinen ero SDHC ja SDXC on nopeus. Nopein SDHC-muistikortteja voi saavuttaa suurin nopeus on 12 5Mbps. Tietenkin on aina pienin nopeus, joka on nimetty mukaan mihin luokkaan se kuuluu. Vertailun vuoksi SDXC-kortteja voidaan saavuttaa jopa 104MBps. Se on huomattavasti enemmän kuin SDHC ja soveltuu laitteita, jotka tarvitsevat tämän korkea kuin korkean resoluution digitaalikamerat ja HD videokamerat.

Vaikka SDHC ja SDXC ovat sähköisesti yhteensopivia, ne eivät käytä samaa muotoilua, mikä johtaa vanhemmat isännät eivät tunnista SDXC-muistikortit. SDHC käyttää erittäin suosittu FAT32 muodossa, kun taas SDXC käyttää uudempaa exFAT muoto. SDHC on yliotteen tällä hetkellä, koska suurin osa laitteista, jotka käyttävät muistikortteja voi lukea FAT32 muttei exFAT. Tämä on todennäköisesti aio muuttua tulevaisuudessa valmistajien sisältävät yhteensopivuus uudempaa standardia.Lopuksi on kysymys koko. SDHC-muistikortteja on kolmea eri kokoa; vakiokoko käytetään useimmissa DSLRs, mini, ja mikro useimmissa matkapuhelimissa. Tällä hetkellä SDXC-muistikortit ovat saatavilla vain vakiokoko. Pienemmät koot luultavasti ilmestyy tulevaisuudessa, kun niiden kysyntä tulee näkyviin.

Yhteenveto:

1. SDHC on raja 32GB taas SDXC on raja 2TB.
2. SDXC on paljon nopeammin kuin SDHC.
3. SDHC käyttää FAT32 oletusarvona muodossa, kun taas SDXC käyttää exFAT oletusarvona.