Ero IA-64 ja AMD64IA-64 vs. AMD64

Itanium on perheen 64 bittisen Intel mikroprosessorit. Se on suunniteltu soveltamiseksi Intelin Itanium arkkitehtuuria. Tämä on mitä kiteyttää IA-64. Tarkemmin sanottuna nämä mikroprosessorit markkinoidaan erityisesti käytettäväksi yrityksen palvelimet ja suurteholaskennan järjestelmiä. Se oli rakenne, joka luotiin Hewlett-Packardin (tunnetaan myös HP) ja sitten sulautetaan yhteistyötä HP ja Intel.

AMD64 on käskykannan joka toteutettiin AMD 's Athlon 64, Athlon 64 FX, Athlon 64 X2, Athlon X2, Opteron, Phenom, Phenom II, Turion 64, Turion 64 X2 ja Sempron jalostajien. Se luotiin suoraksi vaihtoehto Intelin ja HP ​​IA-64. alun perin suunniteltu jatkuvasti kehittyvänä tapa toteuttaa 64 bittinen tietokonekyvyt osaksi x86, joka oli jo olemassa.

Intel 'lähestymistapa oli luoda kokonaan uusi 64 bittinen arkkitehtuuri, kun he raskaaksi IA-64. Se oli lähinnä tapa, jolla Intel yrittänyt edistää suorituskykyä 64 bittinen mikroprosessorit kuin mallit, jotka olivat jo markkinoilla. Itanium oli jyrkkä poikkeamat legacy x86 ja arkkitehtuurit sama perusta. Se perustuu nimenomaan opetuksesta tasolla rinnakkaisuus C tämä on, kun kääntäjä tekee päätöksiä siitä, mitä ohjeita tulisi suorittaa rinnakkain. Tämä oli suoraan kilpailuun niihin arkkitehtuurit jotka rakennettiin riippuu kehittää prosessori piiri, jotta seurata opetusta riippuvuuksien ajon aikana.

Jotkut arkkitehtonisia piirteitä AMD64, joka erottaa sen niin rajusti IA-64 arkkitehtuuri on 64 bittinen kokonaisluku valmiudet (joissa yleiskäyttöön rekistereihin, tai GPRS, laajenee 32 bittiä ja 64 bittiä, jolloin kaikki aritmeettinen ja looginen toimintojen toiminto 64 bittinen ympäristö), ylimääräisiä rekistereitä (joka nousi kahdeksasta 16, pitääkseen enemmän paikallisia muuttujia rekistereihin sijaan pinoon), ylimääräisiä XMM rekisterit, suurempi virtuaalinen osoiteavaruus, suurempi fyysinen osoiteavaruus, ohje osoitin suhteellinen tietojen saatavuutta, SSE ohjeet, No Execute hieman, ja poistamalla vanhemmat ominaisuuksia. AMD64 toimii myös niin kauan tilassa (joka on yhdistelmä prosessorin 's natiivin 64-bittisen tilassa ja yhdistetty 32 bittinen ja 16-bittinen yhteensopivuus tilassa) ja legacy tilassa (joka on tila jota 16 bittinen ja 32 bittisiä käyttöjärjestelmiä C jossa prosessori toimii x86).Yhteenveto:

1. IA-64 on Intelin Itanium arkkitehtuuria, jota käytetään yrityksen palvelimet ja suurteholaskennan järjestelmien AMD64 on käskykannan suorassa kilpailussa IA-64 arkkitehtuuri.