Ero SQL ja PL / SQLSQL vs PL / SQL

SQL, joka on lyhennetty peräisin Structured Query Kielet, on tietojen suuntautunut kielen valitsemiseksi ja toimivat tietomäärien. SQL on yleisesti käytetty relaatiotietokanta teknologioita kuten Oracle, Microsoft Access, Sybase jne Termi, PL / SQL on menettelyyn laajennus SQL. Se on Oracle natiivi ohjelmointikieli, joka tarjoaa reuna suunnitella tietokanta-keskeinen sovellus. Sekä SQL ja PL / SQL kieliä on suunniteltu yhteinen päämäärä, voivat käyttää tietoja sisällä Oracle-tietokannat, mutta PL / SQL on suunniteltu vastaamaan rajoittamisesta SQL koska sitä ei voi manipuloida menettelyyn ohjelmointi ehdollinen, iteratiivinen ja juokseva lausuntoja. Työskennellä PL / SQL, käyttäjät yleensä vuorovaikutuksessa sovellus, joka käyttää SQL käyttää relaatiotietokantaan on back-end.

SQL on yleisesti suosittu kuin tietojen suuntautunut kielen valitsemiseksi ja suorittamalla erilaista dataa. Se on erotettava PL / SQL suhteessa sen kyky luoda sovelluksia, jotka voivat aiheuttaa tietojen oman näytöt, web-sivuja ja raportit kun PL / SQL, tunnetaan oikeudenkäyntikieli, voidaan käyttää luomaan muodon ja näyttö nämä näytöt, web-sivun ja raportit, jotka on suunniteltu avulla SQL. Se toimii myös sovelluksen kieli kuten Java tai PHP voi.

Komennot ja ohjeet käytetty SQL areena 't oikeastaan ​​osa SQL standardin vaan tukevat työkaluja SQL ja yleensä toteutetaan auttamaan muotoon tuotos kuten tauko, II BNimike, sarake, TULOSTA tai ne on tarkoitus luoda tai tallentaa tietoja / skriptejä. Se tukee myös komentoja, jotka suoraan vuorovaikutuksessa tietokannan suorittaa SHUTDOWN, CONNECT tai kopioida toimia. PL / SQL tunnetaan myös neljännen sukupolven ohjelmointikieli, koska sen kyky tukea tietojen kapselointi, ylikuormituksesta, kokoelma tyyppejä , poikkeuksia, ja tiedon piilottaminen toiminnot. PL / SQL tarjoaa myös nopea prototyyppien ja käyttää muuttujia ja ilmoituksensa, ehdollinen säätöjä, kuten IF ja CASE käytetään muita ohjelmointikieliä kuten C, C ++, Java, jne. Se käyttää myös silmukkarakenteen kuten LOOP , FOR LOOP ja while-silmukka.Toinen etu käyttää PL / SQL on sen nopea suoritusnopeus koska se läpäisee lausekelohkon suoritettavaksi palvelimelle, kun taas SQL, vain yhden lausunnon siirretään palvelimelle kerrallaan, joka on aikaa vievä prosessi.

Yhteenveto:
SQL on Structured Query Language käytetään tietojen käsittely, kun taas PL / SQL on oikeudenkäyntikieli suunnitella sovelluksia.
PL / SQL on sovellus kieli yleensä käytetään rakentamaan, muoto ja näyttää käyttäjälle näytöt, web-sivuja ja raportit, kun taas SQL tuottaa tiedot näiden sovellusten.
Käyttäjä voi upottaa SQL PL / SQL-ohjelman tai selvitys. Mutta päinvastoin ei ole mahdollista.
SQL on hitaampaa, koska se suorittaa yhden lausuma kerrallaan, kun PL / SQL suorittaa kuin koodiosion.