Ero Android ja LinuxAndroid vs Linux

Android on avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä kehitetty mobiililaitteiden Google.The alkuperäinen kehittäjä Android-ohjelmisto, Android, Inc., osti Google Inc. vuonna 2005. Sitä on kehitetty perustuu Linux 2. 6. ytimen. Linux-käyttöjärjestelmä kehitettiin vuonna 1991 avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä pöytätietokoneissa Linus Torvalds. Linux-käyttöjärjestelmä on kehitetty kuin MINIX käyttöjärjestelmän ja ei tue 32-bittisiä ominaisuuksia Intel 80386 koneita. Vaikka Android on kehitetty perustuu Linux, käyttöjärjestelmä ei ole täysin käyttää standardia Linux-ytimen. Android arkkitehtuuri tukee vain kahta arkkitehtuuria tässä vaiheessa, nimittäin: x86 ja ARM. Kuitenkin Linux tukee erilaisia ​​arkkitehtuureja lukien x86-arkkitehtuurin, joka on yleisimmin käytetty työpöytä / kannettava tietokone / palvelin järjestelmissä. Android-järjestelmä käyttää x86 for Mobile Internet-päätelaitteille (MID) ja ARM alustan matkapuhelimiin.

Samalla kehittää Android-käyttöjärjestelmä, muutamia ominaisuuksia lisättiin Linux-ytimen, joka sisältää: hälytyksen ohjain, ytimen debuggeri, metsuri, virranhallinta, ja Android jaettua muistia kuljettaja. Nämä parannukset on rakennettu päälle standardin Linux-ytimen.

Android-käyttöjärjestelmä on ollut monia päivityksiä julkaisunsa jälkeen. Jokainen päivitys käyttöjärjestelmän sisältää muutamia korjauksia sekä joitakin uusia ominaisuuksia. Jokainen uusi versio Android-käyttöjärjestelmä on julkaistu yksilöllinen nimi jälkiruoka kohteen. Nämä versiot seurata aakkosjärjestyksessä, esimerkiksi; Cupcake, donitsi, tuulihattu, Froyo, piparkakut, Honeycomb jne tulevaisuus version Android aiotaan kutsua Ice Cream Sandwich vapauttaa vuonna Q4 2011. Linux on jaettu eri makuja, jotka sisältävät: debian, ubuntu, knoppix, Gentoo, pacman, RPM, fedora, red hat enterprise Linux, Mandriva Linux, Slackware ja slax perustuu. Ubuntu-pohjainen jakelu on useita vaihtoehtoja, kuten; Edubuntu, gobuntu, Kubuntu, lubuntu, Xubuntu, Ubuntu Netbook, Ubuntu Mobile ja Ubuntu Server Edition.

Useimmat Linux-jakelut käyttävät GNU C kirjasto palvelemaan kirjaston rutiini tarpeet. Android-käyttöjärjestelmä on oma C-kirjasto tunnetaan Bionic joka on suunniteltu tarjoamaan nopea toteutus polkuja ja välttää reunaan tapauksiin. Kirjasto sisältää sisällön C BSD kirjastosta ja alkuperäisen lähdekoodin Android. Lisäksi Android, Inc. on kehittänyt oman Dalvik Virtual Machine vastakohtana Java-virtuaalikone, joka käyttää omaa bytecode sijasta Java bytecode.

Tallennusväline käyttämä Android tunnetaan Yet Another Flash File System (YAFFS). Flash-muisti on käytössä, koska tilaa rajoitus mobiililaitteissa. Flash-muisti on nopea luku- hakuaika ja kestävät paremmin kineettisen iskuja kuin perinteinen kiintolevyt. Salama käytetty järjestelmä Android on NAND tyyppi. Standardi Linux-järjestelmä käyttää magneettipumput sijasta flash-muistia. EXT3 on laajimmin käytetty tiedostojärjestelmä standardin Linux-järjestelmä. Android toimii laitteissa, teho jätteiden vähentäminen hallinnoi omaa Linux Power Manager vastakohtana Advanced Power Management (APM) tai ACPI (ACPI) ominaisuuksia työskentelee Linux.

Yhteenveto:1. Android on avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä kehittämä Android, Inc. joka on nyt

jonka omistaa Google Inc. taas Linux on kehitetty avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä GNU projekti Linus ja monet muut.

2. Android on kehitetty Mobile Internet Devices ja matkapuhelimia taas Linux on kehitetty työasemien / kannettavien tietokoneiden / palvelimien.

3. Android-käyttöjärjestelmä on oma C-kirjasto nimeltään Bionic taas Linux-järjestelmät käyttävät GNU C-kirjaston.

4. Android järjestelmät käyttävät flash-muistia sijaan kiintolevyjen kun tavallinen Linux-järjestelmät käyttävät magneettipumput.