Ero SIP ja IAX



 SIP vs IAX

Voice over Internet Protocol eli VoIP, suosiotaan nopeasti kuin edullisen vaihtoehto säännöllisesti puheluita. Alle VoIP, on olemassa useita muita protokollia, joita voidaan käyttää, jotka sisältävät Session Initiation Protocol, tai SIP ja Inter-Asteriski eXchange yleisesti tunnettu IAX. Suurin ero SIP ja IAX että IAX on paljon tehokkaampaa, kun käytetään kaistanleveys verrattuna SIP. Tämä oli pääsyy luomisen IAX. Annetaan tietty kaistanleveys käyttäen IAX voit kuljettaa suuremman määrän samanaikaisia ​​puheluita kuin jos käytetään SIP.

IAX saavuttaa tämän olemalla binääriprotokollalla eikä pelkkää tekstiä protokollaa kuten SIP. Käyttämällä binary antaa IAX pakkaa komennot ja koodit pienimmän koon mahdollista. Se merkitsee myös sitä, että IAX on vähän vakaampi kuin SIP, joka tarvitsee jäsentää voidakseen jakaa ja tunnistaa erilaisia ​​komentoja, joita annetaan.

IAX ei ole ilman haittoja, koska se ei kärsi melkoisesti. Ensimmäinen on vaikeus laajentamista IAX protokollaa. Koska puuttuu yleinen laajennus mekanismi IAX, on tarpeen uusia lisäyksiä lisätään spesifikaation; toisin kuin SIP jota voidaan laajentaa melko helposti.

Toinen haitta on käyttää yhden portin. Toisessa päässä, tämä on todella hyvä, koska se tekee verkko käännös virtuaalinen tuulta. Huonona puolena näin on se helpottaa ilkeä ihmisiä suorittaa resurssin sammumiseen tai palvelunestohyökkäykset. Valuttamalla käyttämä portti IAX, he voivat voittaa järjestelmän ja estää tavallisia käyttäjiä käyttämästä palvelua. Koska ei ole yksittäinen portti SIP, tämä ei ole kovin suuri ongelma.



Kun se tulee käyttöön, SIP on suositumpi on kaksi. Lähes kaikki VoIP asiakkaita käytön tueksi SIP. SIP käyttävät myös monet laitevalmistajat tärkein protokolla niiden VoIP puhelimia johtavat nousu termin 'SIP-puhelimet.'

Yhteenveto:

1. IAX on enemmän kaistanleveyttä tehokas kuin SIP.
2. SIP on tekstimuodossa, kun IAX ei ole.
3. IAX ei ole niin laajennettavissa SIP.
4. IAX altis resurssi sammumisen hyökkäyksiä, kun SIP ei ole.