Ero FTP ja SSH



FTP vs. SSH

FTP on lyhenne sanoista File Transfer Protocol, protokolla, joka luotiin siirtävän tiedostoja etäältä paikalliseen tietokoneeseen tai päinvastoin. Toisaalta, Secure Shell tai SSH, on verkko protokolla, joka helpottaa viestintää kahden tietokoneen välillä, etäisyydestä riippumatta, kunhan on olemassa sähköinen polku matka viestinnän.

FTP on melko vanha, sillä se luotiin ennen kehitystä julkisten verkkojen, kuten näemme niitä tänään. Tämän takia, luovat FTP ei näe tarvetta tietojen turvaamiseksi, tai todentaminen käyttäjätunnuksia ja salasanoja, ja itse lähettää ne tekstimuodossa. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa tietäen haistelemaan datapakettien pystyy rekonstruoimaan tiedot siirretään, tai pahempaa, saada käyttäjätunnus ja salasana, saada täysi pääsy etäpalvelimeen. Nimen Secure Shell pitäisi jo antaa sinulle kunnon käsityksen turvallisuuden SSH. SSH on todella luotu, kun haistaa hyökkäys tehtiin Helsingin teknillinen korkeakoulu. Se korvaa vanhentuneen ja haavoittuva Telnet-protokolla, joka oli näkyvästi käytössä tuolloin. Turvallisuus SSH toteutetaan salaamalla tiedot ennen sen lähettämistä ulos. Tämä on silloin vain puretaan nimetyssä paikassa.

Koska File Transfer Protocol, FTP on vain pystyy siirtämään tiedostoja yhdestä pisteestä toiseen, ja joitakin tiedostotoimintoja, kuten kopioida, siirtää tai poistaa tiedostoja ja hakemistoja. SSH menee paljon pidemmälle, koska se sallii käyttäjän antaa komentoja, jotka voidaan tulkita ja suorittaa etätietokoneeseen jonka kuuntelu palvelimen. Sitä voidaan myös käyttää tunnelointi, seurantaan tiettyjä palveluja ja sovelluksia, jotka ovat käynnissä, ja jopa tiedostojen siirtoon.

Huolimatta ikä sekä FTP ja SSH, ne ovat edelleen laajassa käytössä ympäri maailmaa, muodossa tai toisessa. Lähes kaikki sivuston hosting-palvelujen tarjoajat tarjoavat FTP pääsy käyttäjätileille, tarjota kätevä tapa tiedostojen lataamisesta tilinsä. Vaikka SSH pääsy ei ole yhtä yleistä kuin FTP, jotkut palveluntarjoajat eivät tarjoa sitä, koska se tarjoaa käyttäjälle enemmän valvontaa ja lisää vapautta hallinnassa niiden sivustoja.



Yhteenveto:

1. FTP on file transfer protocol, kun SSH on protokolla.

2. FTP on luonnostaan ​​suojaamattomaksi ,, kun SSH on luonnostaan ​​turvallinen.