Ero Ultra ATA ja SATAUltra ATA vs SATA
Computing Technology parannukset ovat aina määritelty kehitys nopeampien suorittimien, RAMS, ja näytönohjaimet. On yksi laite jätetään usein huomiotta silti vähitellen kehittyy harppauksin ja nämä ovat kiintolevyt ja miten ne toimivat.

Tietokoneen käyttäjät ovat nyt kysyntää nopeammin kovalevy suoritusteho, koska eri tietokoneen toimintaa, joka on nyt tullut yleinen harrastus tai etua monta '' esim. digitaalisen videon / äänen editointiin ja toistoon, laaja tiedostojen jakamista ja muita tiedonsiirto-riippuvainen sovelluksia.

Kiintolevyt ja muut eri tallennuslaitteiden, kuten CD-ROM on liitetty tietokoneeseen 's emolevyn. Linkityksen käyttää yhteisiä standardeja saumattoman sähköisen viestinnän kahden laitteen välillä. ATA, lyhenne sanoista Advanced Technology Attachment on sellainen vakio.

ATA kutsutaan IDE (Integrated Drive Electronics). ATA asemista oli ollut standardi lopulta lähtien 80 's. Se on käynyt läpi paljon parannuksia lisätä yleistä suorituskykyä, varsinkin siirtonopeudet ja välimuistin koot.

Ultra ATA on edelleen yhdensuuntainen ATA mutta parannusta tai laajentaminen ohi PATA (Parallel ATA) rajapinnat. Se on taaksepäin yhteensopiva menneisyyden PATA versiot samoin. Arkkitehtuuri on sanottu olevan paljon parantaa korkeamman siirtonopeuden.

Ultra ATA on ATA versio sarjakuvaus ominaisuudet, joita voi olla 33. 3 Mbps tiedonsiirtonopeus. Kuitenkin, on tämä etu, sinun täytyy varustaa järjestelmän UDMA (Ultra Direct Memory Access). Se on protokolla, joka mahdollistaa tällainen keino.

Kuitenkin alan insinöörit ovat havainneet, että rinnakkaisia ​​toteutuksia ATA teknologia on maxed ulos rajansa eikä ole tie siitä, mutta näyttää toiseen suuntaan siten, syntymän Serial Advanced Technology Attachment (SATA).

Lyhyesti sanottuna, Serial ATA tai SATA on pohjimmiltaan sarja täytäntöönpanoa ATA teknologian vuodesta ATA on ollut alun perin rinnakkainen käsite. Sanotaan, että tällaisella täyskäännös kannalta suunnittelu, rajat laajentaa ja ainakin teoriassa, kääpiö valmiuksia Ultra ATA standardeja.

Toisin kuin PATA laitteita, SATA voidaan kytkeä ilman sammuttamiseksi kokonaan. Tätä kutsutaan SATA 's' Hot Swap 'ominaisuudet. Kytkennät mukana SATA standardit ovat vähemmän tilaa vieviä, mutta jotkut väittävät, että Ultra ATA liittimet ovat kestävämpiä.On syytä mainita, että SATA käyttää vähemmän virtaa kuin Ultra ATAs. Nyt SATA laitteet ovat hieman kalliimpia ja vain aika näyttää, jos niistä tulee arvokkaampi.

Yhteenveto:

1. Ultra ATA on olennaisesti rinnakkainen ATA tyyppi kun SATA on tietenkin sarja suunnittelussa.

2. Ultra ATA voidaan löyhästi pitää IDE laitetta SATA on kaukana pidetään IDE koska se on sarja.

3. Yleisesti SATA on parempi suorituskyky perustuu tiedonsiirtonopeus.

4. SATA on nyt pidetään seuraavan raja ATA teknologian.