Ero FTP ja Secure FTP FTP vs Secure FTP

File Transfer Protocol tai FTP on yksi suosituimmista protokollia, koska se helpottaa siirtoa tiedostoja ja paikallisen tietokoneen ja etätietokoneen. Se on eri tarkoituksiin, joista yksi on ladata web-sivuja verkkosivuilla. Suurin haittapuoli FTP on, että se ei ole turvallinen. Merkitys kuka tahansa tietotaitoa pystyy snoop ja siepata liikenteen. Näin ollen, on olemassa tarve varmistaa FTP-liikenteen. Tässä on Secure FTP tulee. On selvää, että tärkein ero FTP ja Secure FTP on, että jälkimmäinen on turvallinen, kun entinen ei.

Periaatteessa merkittävin ero FTP ja Secure FTP on tietojen salaus. FTP, kaikki tiedot lähetetään selväkielisinä; jopa käyttäjätunnuksia ja salasanoja, joita tarvitaan käyttäjän todentamiseksi 'henkilöllisyyden. Kuka tahansa vakoilla voi saada nämä tiedot ja matkia todellisen omistajan ladata tai ladata tiedostoja. Salaus on monimutkainen prosessi, joka korvaa todellista tietoa jotain, jota ei voida helposti lukea, mutta silti säilyttää varsinaisen sisällön. Tämä saavutetaan kautta erilaisia ​​algoritmeja, joilla on erityisiä sääntöjä. Salaus on erittäin vaikeaa muiden ihmisten tietää, mitä ollaan lähettämässä. Näin tehden yhteyden suojaamiseksi.

Koska FTP ei tehty turvallinen ensinnäkin, siellä oli useita yrityksiä parantaa sitä tai luoda uusi. Kaikki nämä vaihtoehdot voidaan nimitystä Secure FTP, joten kannattaa varmistaa, mitä protokollaa todellisuudessa käytetään. Muutama merkittävä Secure FTP toteutukset ovat: FTP, laajennus alkuperäiseen FTP; FTP SSH, joka käyttää edelleen alkuperäistä FTP mutta käyttää salattua SSH kanava; SFTP, täysin eri protokollan SSH joka saavuttaa sama asia.Varsinainen toteutukset voi olla sama, mutta silti saada samat tulokset. Liikenne tulee salattu ja ei ole enää, että alttiina vakoilla. Kaikkien kanssa Internetissä nykyään, sinun tulisi varmista suojautua ja tiedot, että olet lähettää tai vastaanottaa. Siellä 'on vain ole paikkaa, jossa sinun tulee käyttää perus FTP-protokollaa enää.

Yhteenveto:

FTP ei ole turvallinen, kun Secure FTP on

Secure FTP liikenne salataan, kun FTP liikenne on selväkielisenä