Ero XML ja DTDXML vs. DTD

DTD tai Document Type Definition, ja XML Schema, joka tunnetaan myös XSD, on kaksi tapaa kuvata rakennetta ja sisältöä XML-asiakirjan. DTD on vanhempi kaksi, ja sellaisena se on rajoituksia, XML Schema on yritetty parantaa. Ensimmäinen ero DTD ja XML, on nimiavaruus tietoisuus; XML on, vaikka DTD ei ole. Nimiavaruus tietoisuus poistaa epäselvyys, joka voi johtaa joilla on tiettyjä elementtejä ja attribuutteja useista XML-sanastojen, antamalla heille nimiavaruuksittain että laittaa elementti tai määrite Taustaksi.

Osa syy miksi XML on nimiavaruus tietoonsa DTD ei ole, on se, että XML on kirjoitettu XML ja DTD ei ole. Siksi XML tapahtumamallit voidaan ohjelmallisesti käsitellään aivan kuten XML-dokumentti. XML myös eliminoi tarpeen opetella toista kieltä, kuten on kirjoitettu XML, toisin kuin DTD.

Toinen keskeinen etu XML, on sen kyky toteuttaa vahvan tyypityksen. XML Schema voi määritellä tietotyyppi tietyt osat, ja jopa pakottaa sen sisällä erityisiä pituuksia tai arvoja. Tämä kyky varmistaa, että tallennetut tiedot XML-dokumentin on tarkka. DTD puuttuu vahva kirjoittamalla valmiuksia, ja ei ole mitään keinoa validointi sisältöä tietotyyppejä. XML on runsaasti johdettu ja sisäänrakennettu tietotyypit vahvistamaan sisältöä. Tästä on se etu edellä. Se on myös yhtenäinen tietotyypit, mutta koska kaikki prosessorit ja validators tuettava näitä tietotyyppejä, se aiheuttaa usein vanhempia XML jäsentimiä epäonnistua.

Luonteenomaista DTD että ihmiset usein pitävät sekä etu ja haitta, on kyky määritellä DTD inline, joka XML Schema puuttuu. Tämä on hyvä työskenneltäessä pieniä tiedostoja, koska sen avulla voit sisältävät sekä sisällön ja skeema saman asiakirjan, mutta kun se tulee suurempia asiakirjoja, tämä voi olla haittaa, kun vedät sisältöä aina hakea skeema . Tämä voi johtaa vakaviin yläpuolella, joka voi heikentää suorituskykyä.

Yhteenveto:1. XML on nimiavaruus tietoinen, vaikka DTD ei ole.

2. XML tapahtumamallit kirjoitetaan XML, vaikka DTD eivät ole.

3. XML on vahvasti kirjoitettu, vaikka DTD ei ole.

4. XML on runsaasti johdettu ja sisäänrakennettu tietotyypit, jotka eivät ole käytettävissä DTD.