Ero Rijndael ja RijndaelManaged Rijndael vs RijndaelManaged

Rijndael ja RijndaelManaged jaetaan kahteen luokkaan salakirjoituksen nimiavaruuksia. Molemmat luokitellaan algoritmi tai, tarkemmin sanottuna, salausalgoritmin.

Rijndael on eräänlainen symmetrinen algoritmi. Se on vanhin menetelmä salauksen lähettämisen ja tallentamisen digitaalista tietoa. Muunlaiset symmetriset algoritmit sisältävät DES, Triple DES, RC2 ja AES. Muut symmetrinen algoritmien myös niiden toteutuksia.

Rijndael on perusta luokan Rijndael algoritmi. Se on julkinen abstrakti luokka. Sitä voidaan myös kuvata 'periytyvä', ja se voi 't suoraan kyltymätön. Se on eräänlainen salausalgoritmin; sen ensisijainen tehtävä on pitää tiedot turvassa, aitoja, yksityisiä ja turvallista kuin se johdetaan yhdeltä käyttäjältä ja tietokoneelta toiselle.

Vuonna 1997 Rijndael luotiin vastauksen, kun turvallisuus Data Encryption Standard (DES) kysyttiin. Se korvasi DES kun National Institute of Standard Technology (NIST) sponsoroi varmempi algoritmi. Rijndael luotiin Vincent Rijmen ja Joan Daemen. Sekä Rijmen ja Daemen ovat Belgian cryptopgraphers. Nimi muodostettiin kampaus alusta osia sen laatijat 'sukunimi. Rijndael oli muunnos Rijmen ja Daemen' entinen työ yhteistyötä nimeltään Square.

Rijndael otettiin nopeasti monien hallitusten ja kansainvälisten järjestöjen kanssa. Laitokset kuten NSA (National Security Agency), NASA (National Aeronautics and Space Authority), Nessie (New European Järjestelmät Allekirjoittamiselle Integrity ja salaus) ja toiset käyttävät Rijndeal niiden tietokoneisiin. Se kehittynyt maailmanlaajuinen standardi ja sitä käytetään yleisesti maailmanlaajuisia yhteisöjä.

Yhteinen sovelluksia Rjindael sisältävät protokollia WPA2 (WiFi Protected Access, versio 2) ja IPsec (Internet Protocol Security). Rijndael on symmetrinen lohkosalain, vaihtoehtona stream cipher. Lohko cipher on eräänlainen salakirjoituksen, joka koskee sekä salausavaimen ja algoritmin lohko eikä yksittäiset bitit. Tiedot käsitellään 128-bitin lohkoihin, mutta keskeisten pituudet 128-bittinen, 192-bittinen, ja 256-bittisiä avaimia.Jokaista avaimen pituus, Rjindael on vaihteleva määrä kierroksia. Vuonna 128 bittiä, siellä on 9 kierrosta, 192 bittiä on 11 kierrosta, ja 13 kierrosta 256 bittiä. Rijndeal kehitettiin edelleen ja päivitetään ehdokkaaksi Advanced Encryption Standard tai AES. AES on myös nimitystä AES-Rjindael. Kuten Rjindael, AES edustaa myös kansainvälinen standardi salausta.

Toisaalta, RijndaelManaged on ainoa toteutetaan osana Rijndael, sen perustaa luokan. Se on luokiteltu julkinen suljettu luokka ja on 'ei-perinnöllisiä' vastakohtana sen perustaa luokan.
RijndealManaged on puhtaasti hallitun koodin että mukana tulee myös puitteet.

Kuten Rijndael, RijndaelManaged käsittelee tiedot samalla avainpituuksien. Se myös jakaa joitakin perusominaisuudet Rijndael. Osittainen lista yhtäläisyyksiä sisältyvät samanlaiset syntaksin, ominaisuuksia, kenttiä, sekä alustoja, jossa sitä käytetään.

Yhteenveto:

1. Rijndael on kantaluokka algoritmi, jossa kaikki muut Rijndael täytäntöönpano johdettu. RijndaelManaged on yksi Rijndael 's toteutuksia.
2. Rijndael on parannus DES turvallisena salausstandardi. Nimi on yhdistelmä sen ohjelmoijia 'sukunimi. Se otettiin käyttöön vuonna 1997, ja sitä on käytetty monissa valtion ja kansainvälisten virastojen salausta varten. Lisäksi se tulee ehdokas Advanced Encryption Standard (AES), joka tunnetaan myös AES -Rijndael. RijndaelManaged myös kuuluu AES koska se hyväksyy Rijndael algoritmi.
Rijndael on 'periytyvä' kun RijndaelManaged on 'kuin perinnölliset.'
3. Toinen ero on, että Rijndael on julkinen abstrakti luokka, kun RijndaelManaged on julkinen suljettu luokka.