Ero DES ja AESDES vs AES

DES (Data Encryption Standard) on melko vanha tapa salata tiedot siten, että tietoja ei voitu lukea muita ihmisiä, jotka saattavat olla kuuntelua liikennettä. DES on melko melko vanha ja on sittemmin korvattu uudempia ja parempia AES (Advanced Encryption Standard). Korvaava tehtiin toiminnan vuoksi heikkouksia DES, joka mahdollisti salauksen olevan rikki käyttäen tiettyjä menetelmiä hyökkäyksen. Yhteinen sovelluksia AES, siitä hetkestä lähtien, ovat edelleen läpäisemättömiä tahansa halkeilua tekniikoita, mikä tekee siitä hyvän valinnan jopa huippusalaista tietoa.

Luontainen heikkous DES johtuu pari asiaa, jotka on jo korjattu AES. Ensimmäinen on hyvin lyhyt 56 bittinen salausavain. Tärkeintä on kuin salasana, joka on välttämätöntä purkaa tiedot. 56 bittinen on enintään 256 yhdistelmiä, jotka saattavat tuntua paljon, mutta on melko helppo tietokoneen tehdä brute force hyökkäys. AES voi käyttää 128, 192 tai 256 bittinen salausavain, 2 ^ 128, 2 ^ 192, 2 ^ 256 yhdistelmiä vastaavasti. Pidempi salausavaimet on paljon vaikeampi murtaa, koska järjestelmässä ei ole muita heikkouksia.Toinen ongelma on pieni lohkon koko käytetään DES, joka on asetettu 64 bittiä. Vertailun AES käyttää lohkon koon, joka on kaksi kertaa niin pitkä 128 bittiä. Yksinkertaistettuna, lohkon koko määrittää, kuinka paljon tietoa voit lähettää ennen kuin alkaa ottaa identtisistä, joka vuotaa tiedot. Ihmiset voivat siepata nämä lohkot ja käyttää lukea vuotanut tietoja. Sillä DES 64 bittiä, datan maksimimäärän, joka voidaan siirtää yhdellä salausavain on 32GB; Tässä vaiheessa toinen keskeinen pitää käyttää. AES on 256 miljardiin gigatavuun tai 256 miljardia gigatavua. Voitaneen sanoa, että voit käyttää yhden AES salausavaimen tahansa sovelluksen.

Rakenteeltaan, DES käyttää Feistel verkko, joka jakaa lohkon kahteen puoliskoon ennen kuin menee läpi salauksen vaiheet. AES toisaalta, käyttää permutaatio-korvaaminen, johon liittyy joukko korvaaminen ja permutaatio vaiheet luoda salatun lohkon.

Yhteenveto:
DES on todella vanha, kun AES on suhteellisen uusi
DES on särkyvää, kun AES on vielä särkymätön
DES käyttää paljon pienempi keskeinen kooltaan AES
DES käyttää pienempää lohkon kooltaan AES