Ero Nimellinen ja ordinaalilukuNimellinen vs ordinaaliluku

Useita isn 't vain numero vastoin yleistä käsitystä miesten. Siellä' on oikeastaan ​​enemmän, koska se on kiehtova ja monipuolinen. Koska itse asiassa, se voidaan jakaa järjestys- ja nimellinen numeroita. Tietämättä, tällaisia ​​numeroita käytetään jokapäiväisessä elämässä. Järjestysnumero koskisivat paikkaan tai järjestystä numeron annetulle. On turvallista päätellä, että tj ovat relaatio. Hyvä esimerkki olisi sijoittaminen urheilija kilpailuun. Sinun täytyy käyttää järjestysnumero siitä.

Pohjimmiltaan, tj osoittavat listalla, tila ja sijainti. Voit itse käyttää sanoja edustaa numeroita. 'Ensimmäinen, toinen, kolmas, kymmenes, kuudeskymmenesyhdeksäs' ovat joitakin leksikaalisen esimerkkejä tj. Voit jopa käyttää tj ikäsi. Sano esimerkiksi olet 20. Olisi tarkoituksenmukaista voit sanoa, että olet oman 20 vuotta. Mitä nimellinen numeroita, ne ovat mielivaltaisia. Suurimman osan ajasta ne edustavat jotain, joka on merkityksellistä. Se ei 't on määritelty joukko. Myös he eivät' t edustaa mitä tahansa määrää. Voit käyttää numeroita edustamaan henkilöitä, käsitteet, kohteet, jotka ovat elintärkeitä jokapäiväisessä elämässä. Hyvä esitys olisi sosiaaliturvatunnuksesi jota käyttävät monet yksityishenkilöt. Se voisi myös olla numero jersey yhtenäinen kuuluisa jalkapalloilija. On turvallista sanoa, että nimellinen numerot ovat numeroita, jotka edustavat jotain tärkeää.

Järjestysnumerot otettiin käyttöön mies nimeltä Georg Cantor vuonna 1897. Hän loi näitä numeroita, jotta hän voi huolehtia ääretön sekvenssit ja luokittelemaan, joissa on tietynlaisia ​​asteen rakenteita. Hän loi luonnollinen luku, jota voidaan käyttää kahta asiaa: kuvaamaan koko joukko ja kuvaamaan elementin sijaintia kuvioksi.

Mitä nimellinen numeroita, ei ollut tietty henkilö vastuussa luomisesta niistä. Kuitenkin ne on alun perin luotu käytettäväksi oppikirjoissa. Se oli peräisin tilastollisen termi nimeltä 'nimellinen data.' Nimellinen data merkitsisi ilmaisee datan ja lausuntoja laadullinen luokan jäsenyyksiä. Matemaattisesti, käyttö nimellinen numeroita on yksi-yhteen toiminto, joka on peräisin joukko kohteita on loi että joukko numeroita. Lisäksi nimellinen numerot ovat numeroita osoitettu tunnistamiseen. Se on luku, jossa ei ole muuta tietoa kuin tunnistamiseen itse. Ensisijaisesti, sitä on käytetty nimeä esineitä, mutta sen ei 'T välttämättä koostua numeroiden yksin. Se voi olla aakkosnumeerinen.Järjestysnumerot voidaan käyttää laskutoimituksia, kuten Lisäksi kerto, vähennys-, ja jako. He voivat rakentaa selkeä, hyvin järjestettyä malli, joka voi edustaa transfinite rekursion. Lisäksi sitä voidaan käyttää määritelmässä järjestysluvut von Neumann. Standardin määritelmän tehnyt John von Neumann, järjestysasteikko on hyvin tilata asettaa kaikkien pienempien ordinals. Mitä enemmän on, että sitä voidaan käyttää transfinite induktio. Transfinite induktio viittaa hyvin järjestetty joukko, joka voitti 'T vain todistaa asioita, mutta myös määritellä asioita.

Nimellinen numeroita voidaan käyttää kokonaisluku, on keskeinen rooli suuruudeltaan. Voisit käyttää nimellinen numeroita postinumero. Voit myös käyttää nimellinen numeroita kuljettaja 'lisenssi numeroita ja rekisteröinnit sekä henkilötunnuksesi. Että' vielä kaikki, se voi myös olla reititys numeroita, puhelinnumeroita, pankkitunnukset, lajitella koodeja kuten IBAN ja ABA reititys kauttakulku numerot ovat hyviä esimerkkejä. Lisäksi niitä käytetään myös tietokoneen sovelluksia, kuten IP-osoitteet ja joissakin kansainvälisen politiikan.

Yhteenveto:

1. järjestysluvut ovat numeroita, jotka viittaavat tilauksen tai paikka numeron annetulle. Nimellinen numerot ovat numeroita, jotka esine, henkilö, päivämäärän tai paikka asetetussa.
2. Järjestysnumerot otettiin käyttöön Georg Cantor käytetään ääretön sekvenssit. Nimellinen tietoja ei otettu käyttöön nimenomaan mutta aluksi wereused ilmoittaa tietoja jäsenyyksiä.