Ero jono ja aiheJono vs Topic

Java Message Service, tai yksinkertaisesti JMS, on väline, joka lähettää viestejä kaksi tai useampia asiakkaita. Se sallii kontakti monipuolinen mekanismien jaetun sovelluksen. Tämä viesti-välitykseen on kaksi mallia, jotka ovat point-to-point mallia ja julkaista tai tilata mallin. Nämä kaksi mallia ovat muita nimiä, too. Point-to-point malli tunnetaan myös jono malli, ja kustantaja tai tilaajan malli on myös yksinkertaisesti nimellä aihe malli.

Jono tai point-to-point malli toimii saamalla lähettäjän paikka viestien jonoon, ja vastaanotin pystyy lukemaan viestejä jonosta. Kuitenkin kustantaja tai tilaajan tai aihe mallin töitä levittämällä viestejä viestien tietystä aiheesta ja ottaa tilaajille lukea niitä.

On monia eroja näiden kahden malleja, jotka me yksinkertaisesti soittaa 'jonossa' ja 'aihe.' Jonossa, lähettäjä tietää missä viesti on menossa. On erityinen lähettäjän ja tietty vastaanotin ja siellä on tarkoitus tulla tunnustettu sellaisenaan. Toisaalta, aiheen sinulla on vain kustantaja ja tilaajan tai tilaajille. On nimettömänä identiteettiä sekä kustantaja ja tilaaja.

Toinen pääasiallinen ero näiden kahden välillä on määrälle vastaanottajia. Jonossa, sinulla on vain yksi vastaanotin tai kuluttaja; toisin kuin aiheeseen missä voit viestisi levitetään useita tilaajia. Myös aihe, kustantaja on oltava jatkuvasti aktiivinen tilaaja vastaanottaa viestejä. Muutoin viesti uudelleen. Jonossa sinun ei tarvitse huolehtia ajoituksesta koska lähettäjän on ylellisyyttä lähettää viestejä, kun hän haluaa. Ja sama pätee vastaanottimen; hänellä on myös vapauden lukea sen, kun hän haluaa. Jonossa voit myös olla varma, että lähettäjänä olet onnistuneesti lähettänyt viestin, koska sinulle ilmoitetaan vastaanotin, mutta sama ei pidä paikkaansa aihe järjestelmässä. On jopa riski, joilla ei ole mitään tilaajille.

YHTEENVETO:1. point-to-point tai jono malli toimii, jonka lähettäjältä vastaanottajalle setup. Toisaalta, julkaisija / tilaaja tai aiheen mallin töitä tiedotteen setup.

2. jono mallissa on tunnustus identiteetin vastaanottimen ja Usein lähettäjälle. Vuonna aihe mallissa on nimettömänä identiteetit sekä tilaajan ja kustantaja.

3. Jono malli on sallittu vain yksi vastaanottaja; aihe, toisaalta, voi olla useita vastaanottajia.

4. jonossa mallissa lähettäjän ja vastaanottajan ei tarvitse olla sekä aktiivisia samanaikaisesti. Aiheeseen mallissa, ajoitus on erittäin tärkeää.