Ero SIP ja VoIPSIP VS VoIP

Tietoliikenteessä VoIP (Voice over Internet Protocol) on uusi muotisana niin monet yritykset ja yksityishenkilöt yrittää hyödyntää kustannussäästöjen se tarjoaa. Toinen uusi termi liittyy VoIP on SIP (Session Initiation Protocol) johtuen ulkonäön monien SIP-puhelimet. Suurin ero SIP ja VoIP on niiden soveltamisalaa. VoIP ei oikeastaan ​​ole diskreetti teknologia vaan joukko tekniikoita, jotka liittyvät ennen kaikkea perustamalla äänipuhelut poikki paketti-verkoissa. SIP on vain yksi teknologioita, jotka ovat alle VoIP sateenvarjo.

On monia tekniikoita käytetään VoIP. On tekniikoita, joita käytetään muuntaa ja pakata äänisignaalin; on olemassa tekniikoita, joita käytetään alustaa digitaalisen datan ja toimittaa sen määränpäähän, ja on olemassa tekniikoita, joita käytetään laitteiden kommunikoida toistensa kanssa. SIP on uusin kolmen. Se on protokolla, joka standardoi signaaleja aloittaa, lopettaa, hyväksyä, hylätä, pitää, tai suunnata VoIP puheluita. Se on pohjimmiltaan kielenkäyttö puhelimet jotta kommunikoida, mitä se haluaa tehdä toistensa kanssa. SIP ei ole huolissaan siitä, miten äänet tapahtuu verkossa, kun puhelu on aloitettu muita protokollia käytetään siihen.

Mikä hämmentää useimmat käyttäjät eroa VoIP puhelimia ja SIP puhelimia. Muista, että SIP luuri on myös VoIP luurin. Tuotteet, joita yleisesti kutsutaan VoIP-puhelimet tarvitse liittää tietokoneeseen, ja tietokone on päällä, jotta voidaan tehdä puheluita. Se ei ole kovin toivottavaa olla tietokone käynnissä niin voit soittaa ja vastaanottaa puheluita. SIP-puhelimet pystyvät tekemään signalointi ilman tietokonetta. Se voi näin ollen liitetty Ethernet pistorasiaan ja Internet-yhteys. Tässä skenaariossa vain modeemi on jatkuvasti virtansa antaa SIP-puhelin Internet. Tällä tavalla SIP-puhelimet toimivat enemmän perinteisiä puhelimia.Yhteenveto:

1. VoIP on joukko tekniikoita, jotka sisältävät SIP.
2. SIP käytetään aloittamaan VoIP puheluita.
3. SIP ei käsittele tietoja VoIP-istunnon.