Ero FAT ja FAT32FAT vs FAT32

FAT (File Allocation Table) on tiedostojärjestelmä, jota käytetään tietokoneissa. Sen tehtävänä on kartoittaa, mitkä alueet ajomatkan ovat käyttämättömiä ja mitkä alueet taajuusmuuttajan sisältävät tiedostot. Tiedosto on hyvin tärkeä, sillä se helpottaa saumattoman lukemisen ja kirjoittamisen tiedostoja asemaan. FAT32 on vain yksi varianttien FAT joka ilmestyi koska se kehittyi sopeutua kasvavia vaatimuksia computing. Se on uusin ja eniten käytetty peräkkäin FAT variantteja.

FAT32, kuten voitiin helposti havaita, että 32 pääte, käyttää 32 bittiä edustamaan kutakin klusterin arvoa. Merkittävimmistä FAT muunnos, joka edeltää FAT32, joka tunnetaan yleisesti nimellä FAT16, käyttää 16 bittiä; vanhemmat versiot FAT käytettyjen 12 ja 8 bittiä. Enemmän bittejä suoraan kääntää enemmän paikkoja, joita voidaan käsitellä ja enemmän koko käyttökelpoinen tallennustilaa. FAT32 voi olla osioita jopa 2TB tai 2000GB, mikä on huomattavasti enemmän verrattuna 4GB raja, joka voidaan korjata FAT16. FAT32 on myös 4GB raja kokoa yksittäisiä tiedostoja.

Vaikka kovalevy valmiuksia 2TB tai useamman eivät ole vielä kovin yleinen, tietty puute FAT32 on kannustanut kohti muita parempia tiedostojärjestelmien kuten NTFS ja ext3. Huolimatta putoamasta hyväksi useimmissa käyttöjärjestelmissä, FAT32 vielä onnistuu jatkuvat. Koska sen iästä ja suosio, FAT32 on tullut tiedostojärjestelmän valinta irrotettava media, kuten flash-kortteja, USB-asemat, ja jopa sisäisen muistoja kameroiden ja matkapuhelimien. Käyttämällä FAT32 tarkoittaa, että laite tulee hyvin todennäköisesti työtä mitä käyttöjärjestelmää se on kytketty.Juuri nyt, FAT32 on ainoa versio FAT, joka on edelleen laajalti käytössä. Koska kapasiteetti tallennusvälineitä alkavat kasvaa, heikkoudet FAT32 tulisi selkeämpi. On muitakin FAT korvaavia horisontissa kuten exFAT, mutta se on tarkoitettu uudemmille, irrotettava media, kuten SDXC. Nykyisille mediaa tuotantomääriin alle 32GB, FAT32 on edelleen sopivin versio FAT käyttää.

Yhteenveto:

1. FAT32 on vain muunnelma FAT.
2. FAT32 käyttää 32 bittiä, kun taas muut variantit FAT käyttävät vähemmän.
3. FAT32 on korkein kapasiteetti eri FAT variantteja.