Ero CVS ja SVNCVS vs SVN

CVS (Concurrent Versions System) ja SVN (Subversion) ovat kaksi versiota tarkastustiedosto järjestelmiä, joita kansa käyttää tiimit jotka tekevät yhteistyötä yhden projektin. Nämä järjestelmät mahdollistavat yhteistyökumppanit seurata muutoksia, jotka tehdään ja kuka kehittyy joka ja onko haara olisi sovellettava päärunkoa tai ei. CVS on paljon vanhempi kahden ja se on ollut standardi yhteistyötyökalun paljon ihmisiä. SVN on paljon uudempi ja siinä otetaan käyttöön paljon parannuksia käsitellä vaatimuksiin useimmat ihmiset.

Luultavasti suurin parannus SVN on lisätty atomi toimituksena. Atomic arkistotoimituksiin että kukin sitouduttava sovelleta kokonaisuudessaan tai ei lainkaan. Tämä voi olla varsin hyödyllinen, kun palvelin kaatuu keskellä sitouttamisen. SVN, toimitusikkuna voidaan purkaa, kun CVS voinut kumota osittain sitoutua. Toinen lisäys on kyky siististi nimetä uudelleen ja siirtää tiedostot arkistoon. Kanssa SVN tiedostot, jotka on nimetty uudelleen tai poistettu vielä kantavat versiohistoriaa ja metadata. CVS on myös onnistuneet saamaan uusia muutoksia vanhemman arkistojen vaikka se voidaan saavuttaa SVN käyttämällä joitakin työkaluja. Nämä ominaisuudet eivät yksinkertaisesti tue CVS tai eivät kuuluneet sen alkuperäisestä muodosta ja aiheuttavat usein paljon ongelmia joillekin ihmisille.

Mitä päästä joko verkon kautta, sekä tukea omaa protokollia, jotka voidaan tunneloida kautta SSH yhteyden turvallisuuden varmistamiseksi, että tietoja, joita lähetetään verkossa. SVN lisää hieman enemmän WebDAV + DeltaV. Tämä protokolla perustuu HTTP ja HTTPS ja tarjoaa käyttäjälle toisen mahdollisuuden yhdistää SVN.Useimmille ihmisille, jotka ovat juuri aloittamassa SVN ja CVS, SVN on ylivoimainen ja looginen vaihtoehto välillä. Se tarjoaa käyttäjälle oikeus ominaisuuksia vastaamaan hänen tarpeitaan. Ainoa syy pitää käyttää CVS on, jos olet juuttunut kanssa sukupolven järjestelmän, joka on varsin vaikeaa siirtyä SVN järjestelmään.

Yhteenveto:
1. SVN on uudempi ja kehittyneempi verrattuna paljon vanhempi CVS
2. SVN avulla atomi- arkistotoimituksiin vaikka CVS ei
3. SVN mahdollistaa uudelleen nimeämisen ja siirtelyn vaikka CVS ei
4. SVN mahdollistaa etenevät muutoksia vanhemman arkistot taas CVS ei