Ero ISBN ja ISSNISBN vs ISSN

'ISBN' on 'International Standard Book Number' ja 'ISSN' on 'International Standard Serial Number.' Sekä ISBN ja ISSN ovat koodeja, joita käytetään kustantajien numerointiin tai serialising niiden julkaisuja.

Yksi tärkeimmistä eroista ISBN ja ISSN on, että entinen identifioidaan julkaisija taas jälkimmäinen ei tunnista kustantaja.

International Standard Book Number annetaan monografioista tai kirjoja taas International Standard Serial Number annetaan joukko monografioita tai kirjoja. Yksinkertaisesti sanoen, ISBN on osoitettu yhdelle tai erillinen kirja, ja ISSN on osoitettu useita kirjoja. Kun ISBN tunnistaa tietyn määrän tai kysymys, ISSN vain tunnistaa sarja äänenvoimakkuutta tai kysymys.

Kun kyseessä on ISSN, se on vain vapaaehtoista, mikä tarkoittaa, että kustantaja ei ole lakisääteinen velvollisuus käyttää sitä. Toisaalta, ISBN on pakollinen, jos kirja kuuluu ISBN-sovellus.

Toisin kuin ISBN, ISSN on sama kaikissa määriin tai kysymyksiä yhden sarjan. Toisaalta, ISBN on erilainen eri tilavuuden ja kysymys.Kansainvälinen Standard Book Number on 13-numeroinen standardia koodia. Se oli Gordon Foster joka loi ensimmäistä kertaa yhdeksännumeroinen ISBN koodin. Myöhemmin International Organization for Standardization kehittänyt kymmennumeroinen standardin numero koodi. Sen jälkeen 2007 ISBN on 13-numeroinen luku standardia koodia.

Kansainvälinen Standard Serial Number on kahdeksannumeroinen standardin numero. Se on numero annetaan yhdet sarjan, ja kun sarja muutoksia, toinen ISSN koodi on varattu. Se oli vuonna 1971, että ISSN-järjestelmä oli ensimmäinen laadittu. ISSN standardi määrä koodeja antama ISSN National Centers ja koordinoi ISSN International Center, joka perustuu Pariisissa.

Yhteenveto:

1. 'ISBN' on 'International Standard Book Number' ja 'ISSN' on 'International Standard Serial Number.'
2. Yksi miehen eroja ISBN ja ISSN on, että entinen yksi tunnistaa kustantaja taas jälkimmäinen ei tunnista kustantaja.
3. International Standard Book Number annetaan monografioista tai kirjoja kun taas kansainvälinen standardi sarjanumero annetaan joukko monografioita tai kirjoja.