Ero Pentium 3 ja Pentium 4Pentium 3 vs Pentium 4

Pentium 3 ja 4 ovat kaksi vanhentunutta riviä prosessorit Intelin. Nämä eivät ole enää tuotannossa kuten Intel on siirtynyt Core ja Core 2-prosessorit. Kuten arvata saattaa, että numerointi, Pentium 4 linja korvasi Pentium 3 jalostajana valmistajat kilpailivat hyvin korkea kellotaajuudet. Pentium 3 perustuu P6 mikroarkkitehtuuri kun Pentium 4 perustui kokonaan uuden NetBurst mikroarkkitehtuuria.

Koska Pentium 4 on uudempi rivi prosessorit verrattuna Pentium 3, oli merkittäviä muutoksia ominaisuuksia prosessori. Ensinnäkin, he eivät enää samaa socket tyyppi, niin et voi kytkeä Pentium 4 osaksi Pentium 3 pistorasia ja päinvastoin. Vaikka kellotaajuudet Pentium 3 prosessorit päättyi 1. 4GHz, Pentium 4 prosessorit aloitti vain hieman pienempi kuin klo 1. 3 GHz ja nousee peräti 3. 8GHz varten uusimpia linjaa.

Kun se tulee uusia ominaisuuksia, ensimmäinen Intel-suoritin työasemien, joka oli 64-bittinen käsittely kyvykkyys oli Pentium 4. Kaikki Pentium 3 prosessorit puuttuu tämä ominaisuus ja oli vain 32-bittinen käskykantoja. Pentium 4 otettiin käyttöön myös SSE (Streaming SIMD Extensions) 2 ja 3, kun taas Pentium 3 oli vain alkuperäisen SSE käskykannan.Vaikka suunnittelu Pentium 4 sallittu nopeampaa käsittelyä ja paljon suuremmat kellotaajuudet, lämpö ongelmia nopeasti vaivannut NetBurst arkkitehtuuria. Hukkaan energiaa sekä jäähdytystä tarvitaan haihduttaa lämpöä tarkoitti, että se on huonosti varustettu mobiilikäytön. Jopa silloin, kun Intel alkoi liikkua kohti moniydinprosessorien, lämpöä kysymyksiä Pentium 4 oli vielä osoittautunut olevan merkittävä este. Siksi, että Intel päätti perustaa uusin Core prosessorit Pentium M, joka puolestaan ​​perustuu Pentium 3.

Yhteenveto:

1. Pentium 4 korvattu Pentium 3
2. Pentium 4 perustui NetBurst mikroarkkitehtuuri kun Pentium 3 perustui P6
3. Pentium 4 eivät samaa socket tyyppi kuin Pentium 3
4. Pentium 4 on paljon korkeampi kellotaajuus kuin Pentium 3
5. Jotkut Pentium 4s olivat 64-bittinen pystyy taas kaikki Pentium 3s eivät ole