Ero Rlogin ja TelnetRlogin vs Telnet

Rlogin ja Telnet ovat kahden hyvin samankaltaisia ​​menettelyjä kuin ne molemmat sallivat käyttäjän etäyhteyden toiseen tietokoneeseen ja lähettää komentoja, jotka suoritetaan kyseisessä tietokoneessa. Molemmat mahdollistavat henkilön manipuloida ja poimia tietoja tietokoneelta jopa ilman fyysisesti kosketuksissa sen kanssa. Mutta meillä on pari suuria eroja rlogin- ja telnet. Kaikkein suurin ero rlogin- ja telnet on sillä tavalla, että rlogin mahdollistaa valtakirjojen asiakkaan tulee säilyttää paikalliseen Rhosts tiedoston niin, että vain tarvitsee käyttää kauko-palvelimen ja hän on kytketty automaattisesti. Asiakasohjelma kulkee käyttäjätiedot automaattisesti. Tämä voi olla sekä salasana ja käyttäjätunnus tai salasana vain. Ongelmana tässä on se, että jättää päätelaitteen valvomatta lehdet paitsi että pääte haavoittuvia, vaan myös kaikkia muita etätietokoneilla on merkinnät paikallisessa Rhosts tiedosto. Sitä ei ole toteutettu telnet, joten ei ole vaaraa altistaa palvelimen tarpeettomia riskejä.

Ensimmäinen on kyky siirtää asetuksia ja ympäristömuuttujat parametreina. Tietenkin voit myös muuttaa asetuksia ja ympäristömuuttujat komentoja jälkeen istunto on muodostettu, mutta monille se on tarpeeton vaihe. Myöhemmin havaittiin kuitenkin, että tämä ominaisuus altistaa palvelin turvallisuusriskejä. Niinpä monet palvelimet poistaa tämän ominaisuuden käytöstä, vaikka se hieman hankaluuksia asiakkaalle.

Mutta tärkein asia näistä kaksi on sama sekä eikä oikeastaan ​​eroa. Sekä rlogin ja telnet eivät ole turvallisia protokollia, jotka lähettävät viestejä tekstimuodossa; muodossa, joka on helposti luettavissa, kun siepata. Joten, käyttämällä sekä ei ole suositeltavaa, kun reititys kautta julkisten verkkojen, kuten Internetin. Jopa silloin, kun rajoitettu paikallisen yksityisen verkon, käyttämällä joko rlogin tai telnet on yhä lannistunut. Turvallisuussyistä, rlogin ja telnet ei enää käytetä. Muita protokollia kuten SSH on ollut suurelta osin yli näiden kahden protokollia.Yhteenveto:

Telnet avulla käyttäjä voi siirtää ympäristömuuttujia parametreina vaikka Rlogin ei

Rlogin avulla käyttäjä voi automaattisesti yhteyden vaikka Telnet ei