Ero AMD ja PentiumAMD vs. Pentium

AMD on yhdysvaltalainen yritys, joka tuottaa useita rivejä mikroprosessorit, kuten Durons, Semprons, Athlons, ja ilmiöt, muutamia mainitakseni. Sen jäykin kilpailu mikroprosessori, on Intel, tuottaja erittäin suosittu ja onnistunut Pentium sarjassa. Pentium-sarja on ollut olemassa lähes 20 vuotta, ja on vaihdellut hyvin vanha 60 Mhz prosessori nykyiseen monen ytimen prosessorit, jotka voivat saavuttaa 3. 0 GHz. Vaikka Pentium kilpaili muiden AMD alkuaikoina, tänään se on laajalti hyväksytty, että Athlon on sen tärkein kilpailija, niiden tulevien tuotteiden ulos enemmän tai vähemmän samanaikaisesti vertailukelpoisia suorituskykyä ja ominaisuuksia.

Koska yleinen suuntaus hintojen yli pitkiä ajan että Pentium on ollut olemassa, se on taipumus olla kalliimpaa verrattuna sen AMD vastaava, jonka kanssa se kilpaili tuolloin. Riippuen siitä, kuinka suuri suorituskyky ero on, hintaero voi myös vaihdella; sanelee markkinavoimat. Hintaero on myös ohjaavat Intel, koska se usein pitää kärkipaikan verrattaessa suorituskykyä mikroprosessorit.

Kuilu suorituskykyä voidaan suurelta osin johtuvan eri arkkitehtuurit. Intelin prosessorit kuten Pentium-sarja oli pidempi putkistojen kuin AMD kollegansa. Pidemmät putkistojen mahdollistavat prosessorin on paljon suurempi kellotaajuus kuin mitä voitaisiin normaalisti saavuttaa. Korkeampi kellotaajuus oli hyväksytty indikaattori mikroprosessorin suorituskykyä, ja tämä sijoitetaan AMD epäedulliseen asemaan, kun se tuli markkinointiin. AMD on siis keksittävä nerokas nimeämiskäytäntöä, että leimattu niiden tuotteiden odotetun Intelin vastaava kellotaajuus. Esimerkiksi Athlon 2100 vain kellotaajuudella 1. 7 GHz, mutta sen odotetaan suorittaa samalla tavalla kuin 2. 1 GHz Pentium 4-prosessorit.

Yhteenvetona, Pentiums ovat huippuluokan tuotteita, jotka on huomattavasti korkeampi hinta tehokkaimpiin jalostajien saatavilla. Toisaalta, AMD tarjoavat enemmän bang for buck, joka tarjoaa hieman pienempi suorituskyky halvempaan hintaan. Useimmille käyttäjille, jotka käyttävät tietokoneita perusprosesseja, ero suorituskyky on tuskin havaittava.

Yhteenveto:1. AMD on yritys, joka suurelta osin tuottaa mikroprosessorit, kun Pentium on linja mikroprosessorit sen kilpailevan yrityksen, Intel.

2. Athlon on AMD 's Pentium vastaava.

3. AMD mikroprosessorit yleensä halvempia Pentiums.