Ero ANSI ja UTF-8ANSI vs UTF-8

ANSI ja UTF-8 kaksi merkistöä, joita käytetään yleisesti jossain vaiheessa tai toisella. Tärkein ero niiden välillä on käyttää UTF-8 on melkein korvattu ANSI kuin Koodauskäytännölle valinta. UTF-8 on kehitetty tuottamaan enemmän tai vähemmän vastaava ANSI mutta ilman monia haittoja siinä oli. Sekä UTF-8 ja ANSI laajenee perustietoja merkkejä tuodaan esille ASCII; joten nämä kaksi ovat pohjimmiltaan yhtä suuri, kun se tulee ensimmäiseen 127 merkkiä.

Ensimmäinen haitta ANSI on sen käyttö kiinteän tavun edustaa merkkiä. Vertailun vuoksi UTF-8 on joustavampi, koska se on monitavuinen enkoodauskaavan; riippuen käyttäjän tarpeista, missä tahansa välillä 1-6 tavua voidaan käyttää edustamaan merkki. Koska ANSI käyttää vain yhden tavun tai 8 bittiä, se voi vain edustaa enintään 256 merkkiä. Tämä on läheskään 1112064 merkkiä, ohjauskoodeja, ja varatut lähtö Unicode joka voi olla täysin edustettuina UTF-8. Käyttämällä multibyte merkistön avulla on mahdollista sijoittaa kaikki nämä koodipisteiden vielä onnistuu kuluttaa vähän muistia. Ensimmäinen tavu UTF-8 vastaa ASCII tarkalleen; siten, yleisin merkkejä tarvitsee vain yhden tavun.

Jotta mahtuu enemmän merkkejä, oli useita ANSI sivuja luodaan eri kielille. Et voi siis käyttää tiettyjä merkkejä kerralla, jos ne eivät kuulu samaan koodisivuksi. Se edellyttää myös, että ohjelma tietää etukäteen, mikä koodi sivun käytetään tai vääriä merkkejä näyttäisi. UTF-8 doesnt 't ovat tällaisia ​​ongelmia, koska jokainen merkki on oma erillinen koodi piste.UTF-8 on ylivoimainen kaikin tavoin ANSI. Ei ole mitään syytä valita ANSI yli UTF-8 luomassa uusia sovelluksia kaikki tietokoneet voivat purkaa sen. Ainoa syy käyttää ANSI on, kun on pakko ajaa vanhan sovellusta, jota ei ole korvike.

Yhteenveto:

1. UTF-8 on laajalti käytetty koodaus kun ANSI on vanhentunut merkistöllä
2. ANSI käyttää yhden tavun taas UTF-8 on multibyte merkistöllä
3. UTF-8 voi edustaa erilaisia ​​hahmoja, kun ANSI on melko rajallinen