Ero HTML ja FBMLHTML vs FBML

On ollut useita sivunkuvauskielet luotu eri tarkoituksiin, mutta mikään niistä ei ole ollut yhtä suosittu tai niin yleinen kuin HTML (Hypertext Markup Language), joka on tärkein kieli Internetissä. Suhteellisen tuntematon Markup Language on FBML, tai Facebook Markup Language, joka on kehitetty erityiseen käyttöön Facebook. Vaikka HTML kehitettiin luoda standardoitu kieli, jota voidaan käyttää eri paikoissa ympäri maailmaa, FBML rakennettiin tarkoituksena on luoda Facebook apps.

Saavuttaakseen tavoitteensa, FBML lisää paljon avainsanoja, jotka ovat ominaisia ​​piirteitä Facebook. Voit näyttää kommentteja, kutsua ystäviä chat, tai toteuttaa muita Facebook tietyn tehtävän. FBML yksinkertaisesti tekee koodaus sisällä FB paljon yksinkertaisempaa kuin käytettäessä HTML. FBML poistaa myös HTML-tunnisteita, joiden katsotaan olevan mitään hyötyä eikä rajoittaa turvallisuuden altistuminen Facebook ja niiden käyttäjille.

Toinen keskeinen ero HTML ja FBML on kyvyttömyys käyttää Javascript FBML. Javascript antaa lisää vuorovaikutusta käyttäjien kanssa. Ongelmana on, se voi olla ongelmallista Facebook koska on olemassa monia tapoja, joissa Javascript sovelluksia voidaan luoda hyödyntää heikkouksia ja jopa paljastaa joitakin tietoja käyttäjästä. Sen sijaan, että JavaScript, Facebook rohkaissut käyttämään vaihtoehtoisen Fbjs. Fbjs on Facebook 'oma toteuttamiseen JavaScript aivan kuten miten FBML on HTML.

HTML ja muita siihen liittyviä web teknologioita, kuten CSS ja JavaScript kehittynyt, Facebook näin, että ei ole tarvetta edelleen kehittää FBML ja Fbjs erikseen. Tämän vuoksi FBML on vanhentunut ja kooderit on neuvottu jatkamaan kehitystä HTML koska ei olisi enää mitään päivityksiä FBML.Kuten FBML on jo vanhentunut, ei ole oikeastaan ​​mitään syytä jatkaa, ellei hakemus on jo lähes valmis. Kunkin uuden projektin, se tekee äärettömän paljon järkeä mennä HTML, JavaScript ja CSS kehittää uusia sovelluksia Facebook.

Yhteenveto:

1. HTML on maailmanlaajuinen standardi, kun FBML on erityinen Facebookiin
2. FBML on monia tunnisteita, joita ei ole kirjattu HTML
3. On tunnisteita HTML, joita ei tunnista FBML
4. HTML-sivuja voi upottaa JavaScript vaikka FBML voi