Ero Crossfire ja SLICrossfire vs. SLI

Crossfire ja SLI (Scalable Link Interface) on kaksi omaa tapoja kytkeä useita näytönohjaimia, jotta ne toimivat yhdessä, mikä parantaa niiden suorituskykyä. Nämä multi-GPU kokoonpanoissa voi olla hyötyä pelaamista, jossa graafinen tarpeet voivat olla varsin korkea. Sen sijaan, että ostaa kalliita high-end kortti, voit käyttää kahta halvempia halvempien kortteja tai ylittää suorituskykyä, tai käytä kahta high-end-kortit vieläkin paremman suorituskyvyn. Suurin ero näiden kahden on niiden kehittäneiden yritysten. SLI on Nvidia, ja voidaan käyttää vain Nvidia kortit, kun taas Crossfire on vain ATI kortteja.

Nvidia oli ensimmäinen vapauttaa SLI niin monen GPU tekniikka. ATI luotu Crossfire kilpailun heti etuja käyttämällä kahta tai useampaa korttia kävi ilmi. Sekä multi-GPU järjestelmät toimivat jakamalla työmäärää välillä näytönohjaimet. Tämä saavutetaan joko jakamalla kunkin kehyksen kahdeksi, ja sitten määrittämällä kukin eri korttia, tai antamalla kullekin koko kehyksen eri näytönohjain. Ensimmäinen tila on nimeltään SFR (Split Frame Rendering) SLI tai Sakset Crossfire, ja toinen tila on nimeltään AFR (Alternate kuvanmuodostus) molemmille. Kolmas tila käyttää molempien yhdistelmä, jossa käytetään neljää näytönohjaimilla. Crossfire on ylimääräinen tila nimeltään SuperTiling-, joka ei ole läsnä SLI käytössä kortteja. Tämän tilassa kehys jaetaan 3232 pikselin laatat, jotka sitten liittää yksittäisiin näytönohjaimet.

Tärkeimmät rajoitusta usean GPU käsittely on tarve saada samanlaista korttia. SLI on tehnyt hieman parantuneen tällä alueella, jolloin kortteja, jotka perustuvat samaan GPU toimimaan yhdessä. Crossfire ottaa tämän askeleen pidemmälle sallimalla korttien eri grafiikka pelimerkkejä toimimaan yhdessä, kunhan ne kuuluvat samaan perheeseen.

Jos haluat mennä monen GPU järjestelmä, et todella on mahdollisuus valita, käyttää Crossfire tai SLI, koska se riippuu siitä, mitä näytönohjain haluat käyttää. Jos valita Nvidia kortti, niin olet juuttunut SLI, ja sama pätee ATI ja Crossfire.Yhteenveto:

1. Crossfire on yksinomaan ATI tuotteita, kun taas SLI on Nvidia.

2. Crossfire lisää ylimääräisen tila, joka ei löydy SLI.