Ero DOS ja WindowsDOS vs. Windows

Ennen kuin maailma alkoi käyttää Windows, oli DOS (Disk Operating System). Vaikka oli paljon versioita DOS eri yrityksistä oli perus yhtäläisyyksiä että heillä kaikilla oli. Suurin ero DOS ja Windows on kuinka suosittuja ne ovat tänään. Windows on näkyvin käyttöjärjestelmä käytetty tietokoneita ympäri maailmaa tänään melko reilusti. Vertailun vuoksi DOS pidetään jo vanhentunut ja harvoin nähty monet käyttäjät; se on joskus käytetty joissakin sulautettu järjestelmä, koska sen yksinkertaisuus.

Suurin etu Windows oli yli DOS on sen GUI. Alkuaikoina, tämä teki Windows helpompi ymmärtää ja käyttää tavallisille ihmisille. DOS oli vain tekstipohjainen käyttöliittymä, joka on tukeutunut sarjan komentoja voidaan kirjoitetaan ulos tiettyjä parametreja. Useimmat ihmiset oli vaikea muistaa kaikki komennot, saati niiden tarkoituksesta ja niiden vastaavat parametrit. Tämän vuoksi DOS pantiin edulliseen haitta ja se vähitellen vaipui laskuun.

Koska yhä harvemmat ihmiset käyttää DOS, laitevalmistajat myös lopettanut niiden tuotteet toimivat DOS. Monet laitteita kuten näytönohjaimet, virittimet, ja muut USB tarvikkeet toimisi Windows koska niiden valmistajat tarjoavat oikean kuljettajia. Vaikka yksinkertaisia ​​asioita, kuten kiintolevyjä, DOS on rajoituksensa. Vaikka Windows mahtuu suuria asemia, DOS ei ole; lähinnä sen riippuvuus FAT16-tiedostojärjestelmää.Suurin etu, että DOS on yli Windows on, että se on vapaa. Jotkut versiot DOS voisi olla oma, mutta omistajat nämä versiot ovat erittäin epätodennäköistä haastaa iästä johtuen DOS. Toinen etu on sen täydellinen yksinkertaisuus. Vaikka Windows tarvitsee gigatavua muistia töihin, DOS tarvitsee vain yhden megatavun töihin. Yksinkertaisuus ja maksuttomia luonteen DOS tekee siitä ihanteellisen prototyyppejä, testaamista, ja tekemällä automatisoituja järjestelmiä, joita tarkistetaan vain silloin, kun jokin menee vikaa. Koska vain teknikko tutkii järjestelmään, ei ole tarvetta hienoja graafisia käyttöliittymiä. Se 's yksinkertaisuus tarkoittaa myös sitä, että järjestelmän kustannukset vähenee, koska sinun ei tarvitse laittaa hienoja laitteita Voidakseen suorittaa sen.

Yhteenveto:

DOS on vanhentunut käyttöjärjestelmä, kun Windows isn 't
Windows on GUI taas DOS doesnt 't
Windows tukee uusimpia laitteisto taas DOS doesnt 't
DOS on vapaa, kun Windows isn 't