Ero Intranet ja portaaliIntranet vs Portal

Jotta se helpottaa työntekijöiden hankkivat tietoa ja palveluja, useimmat yritykset käyttävät intranetin. Intranet on paikallinen verkko, joka käyttää Internet-teknologioiden, kuten SMTP ja HTTP luoda lokalisoitu versio Internetissä, joka on pääsy ainoastaan ​​yrityksen työntekijöiden. Parantaa tuottavuutta entisestään, portaali otetaan käyttöön, jotta resurssit, joita tarvitaan voidaan nopeasti käsiksi. Intranet-portaali aivan kuten web-portaali, se tarjoaa linkkejä eri sivustoja tai sivuja Intranet, joka tarjoaa käyttäjille linkkejä tiedot ja palvelut, joita he tarvitsevat voidakseen tehdä työnsä.

On olemassa useita merkittäviä etuja, joiden portaali perustettiin intranetin. Ensimmäinen on se mahdollistaa helpon pääsyn koska se asettaa kaikki resurssit yhtenäinen paikalla, joten sinun ei tarvitse muistaa osoitteita kukin. Ylläpitäjät voivat myös luoda eri sivuja eri työntekijöille tai yksiköille, jotta he näkevät vain resurssit, jotka liittyvät heidän linjan työtä. Lopuksi Intranetin portaali on helppo levittää tietoa, koska kuten verkkosivuilla, sitä voidaan käyttää osoittamaan uutisia tai muuta materiaalia, joka saattaa olla kiireellinen, mutta on silti hyvä tietää.

Intranet-portaali on tietenkin riippuvainen läsnäolo Intranet. Näin ollen ei ole mahdollista saada portaaliin ilman intranetin. Jotkut yritykset, erityisesti pienempien, käyttää intranetin, mutta älä sietää portaali. Tärkein syy tähän on maksaa niin luoda ja ylläpitää portaalia vaatii lisämenoja ja henkilöstöä. Pienyrityksille, kustannukset voivat hyötyjä suuremmat käyttäen portaalin.

On syytä huomata kuitenkin, että termi portaali ei välttämättä yksinomaan intranetit koska edes ekstranetit ja Internet voi hyödyntää portaaleja. Famous Internet tai Verkkoportaalit sisältävät Yahoo, MSN, ja monet muut. Niiden tarkoitus on edelleen sama; ainoa ero on suunnattu palvelun käyttäjille.Yhteenveto:

1. Intranet on paikallinen versio Internet kun portaali on portti, jossa eri palveluja voidaan käyttää