Ero SIP ja XMPPSIP vs XMPP

SIP (Session Initiation Protocol) ja XMPP (Extensible Viestit ja Presence Protocol) ovat kaksi lyhenteitä, jotka ovat hyvin yleisiä, kun se tulee online-viestintää. Nämä kaksi protokollia käytetään ohjelmisto chat asiakkaiden helpottamiseksi tietojen siirtoa yhdestä paikasta toiseen. Tärkein ero näiden kahden välillä on niiden käyttötarkoitus. SIP kehitettiin tuomaan standardoitu signalointi tavallisten puhelimien paketti-pohjaisia ​​verkkoja. Se vastaa aloittamisesta ja päättämisestä VoIP-puhelut sekä hyödyntämällä monia uusia ominaisuuksia VoIP. Vertailun vuoksi XMPP luotiin protokolla pikaviestintä. Sitä käytetään lähettää viestejä sekä ilmoittaa palvelimia, käyttö on edelleen läsnä ja voi vastaanottaa viestejä. On myös hyvin erilainen lähestymistapa, kun se tulee, miten viestit lähetetään. SIP käyttää tekstipohjainen muoto muistuttaa HTTP kun XMPP käyttää XML; joten 'Extensible' nimissä.

Kun se tulee käyttöön, SIP ei edellytä sinun yhteyden palvelimeen. Niin kauan kuin tiedät IP-osoitteen toiselle osapuolelle, voit aloittaa VoIP-puhelun välityksellä SIP. Vertailun vuoksi XMPP vaatii vielä palvelimen välittäjänä viestinnän kahden osapuolen välillä. Mikä 's hyvää XMPP on, että sen avoin luonne mahdollistaa lähes kuka tahansa voi luoda oman XMPP palvelimelle.

XMPP vastaa kommunikoida palvelimen kanssa sekä sanomien siirrossa. Tämä on osa syy, miksi sitä voidaan käyttää yhteyden muihin välitysprotokollille. Toisaalta, SIP on vastuussa vain puhelun mukana liiketoimia ja toinen protokollaa käytetään siirtämään varsinaisen sisällön.Lopuksi sillä tavalla kahden suunnitellaan, palomuurit ovat pienempi ongelma varten XMPP kuin SIP. Koska XMPP asiakas aloittaa yhteyden palvelimeen, palomuuri ei estä yhteyden. Saapuva SIP-puhelun voi toimi palomuurin, jos sitä ei ole perustettu asianmukaisesti eteenpäin tapahtuman.

Yhteenveto:

1. SIP on ensisijaisesti suorittaa puheluiden käyttämistä XMPP on ensisijaisesti messaging.
2. SIP on tekstipohjainen kun XMPP on XML.
3. SIP ei edellytä palvelimien samalla XMPP ei.
4. SIP ei käsittele todellisia tietoja samalla XMPP tekee.