Ero Hub ja modeemiHub vs Modem

Useimmissa moderni kotien kanssa kahden tai useamman tietokoneen ja internet-yhteys, olemme onnittelen laitteet, kuten keskittimet ja modeemien että emme yleensä vuorovaikutuksessa vaan auttaa pitämään verkon toimintaa. Suurin ero keskittimen ja modeemi on niiden tehtävä. Modeemi on periaatteessa mitä voimme muodostaa yhteyden Internetiin ja useimmiten, modeemia voidaan käyttää yhdessä tietokoneessa kuin on. Kun haluat yhdistää kaksi tai useampia tietokoneita toisiinsa, se on silloin solmukohdat tulevat. Keskitin on laite, jonka avulla laitteet voivat viestiä keskenään ja on usein rajapinnan kaikki tietokoneet ja modeemin, koska sen avulla liitetty tietokoneiden puhua modeemi ja internet-yhteyden muodostamiseen.

Keskitin on melko yksinkertainen, koska se vain ohjaa liikennettä ja tekee mitään muutosta tiedoista lähetetään tai vastaanotetaan verkon kautta. Se vastaanottaa digitaalista tietoa ja lähettää sen määränpäähän digitaalista tietoa. Tämä ei päde modeemit koska modeemit toimivat rajapintana digitaalisen verkon ja analoginen väliaineen kuten puhelinlinja. Se muuttaa digitaalisen tiedon analogiseksi harjoittaja lähetyspäässä ja purkaa digitaalisen tiedon analogisen harjoittaja vastaanottavana; siis nimi modeemi 'mod' -ulation ja 'dem' -odulation.

Useimmissa tapauksissa, navat on kytketty laitteita ja käytössä LAN-kaapeli sen ja kaikkien muiden liitettyjen laitteiden. Toisaalta, modeemit ovat kehittyneet teknologian ja on paljon langattomia modeemeja saatavilla tänään. Jopa matkapuhelimet voivat toimia modeemit yhteyden Internetiin solukkoverkon kautta.Jos käytössä on DSL-yhteys, olet ehkä huomannut, että modeemi on jo useita portteja ja sinun ei enää tarvitse ostaa napaan. Tämä johtuu siitä, että hinnan alenemisesta elektroniikka mahdollistavat ovat 4-port hub useimpiin modeemit vaikuttamatta merkittävästi sen hintaa. Ja koska useimmissa kodeissa on keskimäärin vähemmän kuin 4 tietokonetta, se antaa heille laittaa pois ostaa keskitin tai reititin.

Yhteenveto:

Modeemit käytetään yhteyden Internetiin, kun navat käytetään lähiverkoissa

Modeemi käytetään rajapintana digitaalisen ja analogisen verkon kun napa on kaikissa digitaalisissa

Navat ovat kiinteä laitteita taas jotkut modeemit ovat langattomia