Ero RAID5 ja RAID10 RAID5 vs RAID10

RAID, tai Redundant Array of Independent Disks, on tekniikka, joka mahdollistaa käyttää useita edullisia asemia tarjota parempi suorituskyky, luotettavuus ja tallennuskapasiteetti. On monia kokoonpanoja RAID kanssa RAID5 ja RAID10 kuin kaksi esimerkkiä. Suurin ero RAID5 ja RAID10 on niiden luokittelu. RAID5 on standardi RAID taso samalla RAID10 on sisäkkäisiä, tai yhdistelmä 2 standardin RAID-tasot; nimittäin RAID1 + RAID0.

RAID5 käyttää pariteettia kuin vikasietoinen mekanismi ja sitä on laajalti levinneet asemia siten, että kumpi ajaa epäonnistuu, se voidaan rekonstruoida käyttämällä jäljellä asemat ja pariteettidatasta. RAID10 doesnt 't käyttävät pariteetti, koska se peilaa asemien kanssa RAID1 sitten raidat niitä RAID0. RAID10 voi sietää mitä tahansa määrää levyn epäonnistumiset niin kauan kuin on olemassa yksi jäljellä kussakin RAID1 tasolla. Tämä tarkoittaa, että RAID10 paneelit ovat luotettavampia kuin RAID5 alkaen kahden tai useamman levyn rikkoutumisesta automaattisesti johda sen jäävien tietojen RAID5.

RAID5 on myös hitaampi kuin RAID10; vielä enemmän kanssa kirjoituksia kuin lukee. Tämä johtuu siitä, RAID5 valvoja tarvitsee laskea pariteetti ennen kirjoittamista sen asemia. RAID5 myös tietää missä varsinainen data ja pariteetti ovat ennen käsittelyä. Siksi on parempi käyttää RAID10 kuin RAID5 suorituskyvyn ja luotettavuuden.Huonona puolena käyttää RAID10 on kustannus, tilaa, ja virrankulutus. Vuonna RAID5, vain yksi asema array menee hukkaan, että pariteetti. Joten jos sinulla on 6 asemia, kokonaiskapasiteetti olisi summa 5 asemia. Vuonna RAID10, tuhlaat ainakin puolet kapasiteetista johtuen peilaus; vielä enemmän, jos käytät enemmän kuin 2 asemia kaikissa RAID1 array. On siis olemassa kaupan välillä luotettavuuden ja tilaa. Jotta luoda RAID10 array, joka vastaa kapasiteetin RAID5 array, olet menossa tarvitsevat paljon enemmän asemia. Tämä suoraan kääntää enemmän kustannuksia omistaa ja ylläpitää, suurempaa virrankulutusta kaikki asemat olisi käynnissä yhteen, ja suurempi määrä tilaa tarvitaan asentaa niitä.

Yhteenveto:

1. RAID5 on standardi RAID taso samalla RAID10 on sisäkkäisiä RAID-taso
2. RAID5 käyttää pariteettia kun RAID10 doesnt 't
3. RAID10 voi sietää enemmän levyn epäonnistumisia kuin RAID5
4. RAID10 on nopeampi kuin RAID5