Ero Intranet ja VPNIntranet vs VPN

Intranetit ja VPN ovat kaksi teknologiaa, joita käytetään yleisesti liiketoimintaympäristössä. On tärkeää huomata kuitenkin, että vaikka Intranet on vain termi, jota käytetään kuvaamaan sisäisen verkon, joka simuloi Internet taas VPN, joka on lyhenne sanoista Virtual Private Network, on yksi menetelmistä etäyhteyden verkkoon kuin jos olet yhteydessä paikallisesti.

Intranet on vain lähiverkossa, joka käyttää samoja tekniikoita että Internet tekee (eli HTTP, SMTP, FTP) yksinkertaistamiseksi asioita ja tehdä paljon helpompaa järjestön jäsenet käyttää resursseja ja jakaa tietoa. Käyttämällä mainitut tekniikat helpottaa järjestelmänvalvojat voivat tarjota eri tasoisia tavalla, joka on jo tuttuja useimmille ihmisille. Toisaalta, VPN luotiin vastaamaan tarpeeseen edullisia ja luotettavan yhteyden kaukaisten toimistoissa. Ennen VPN, tarjoaman kiinteiden yhteyksien turvallisen mutta erittäin kallis keino tämän.

VPN käytetään paljon suurempi julkinen verkko kuten Internet siirtää tietoja pitkin koska lähettäjänä ja vastaanottajana luultavasti ole samassa maa. Estämään salakuuntelijoiden saamasta tietoja, salauksen hyödynnetään tehdä 'lukukelvoton'. Kanssa Intranetit, tietokoneet sijaitsevat yleensä samassa läheisyydessä joten ei ole juurikaan tai ei tarvitse käyttää Internetiä ja käyttää monimutkaisia ​​salausjärjestelmillä.

Vaikka se ei ole välttämätöntä käyttää Internetiä on täysin toimiva intranet, näin voidaan pidentää käytettävyyttä Intranet. Tämän voi usein tehdä tunneloimalla intranetin kautta VPN, jotta kauko-käyttäjät voivat edelleen käyttää resursseja Intranet kuin jos ne on kytketty paikallisesti. Ei ole tarpeen lisätä turvatoimia Intranet kun tiedot olisi salataan automaattisesti, kun se menee läpi VPN ja salaus puretaan sen jälkeen se saavuttaa määränpäähän. Pääsy Intranet kautta VPN ei ole erilainen kuin hakemalla sitä paikallisesti kun olet 've muodostanut yhteyden.Yhteenveto:

1. Intranet on verkon tyypin, kun VPN on menetelmä yhdistää kaukaisia ​​tietokoneiden

2. VPN kulkee julkisessa verkossa, kun taas intranet ei tarvitse