Ero HDLC ja SDLCHDLC vs SDLC

HDLC (High-Level Data Link Control) ja SDLC (Synchronous Data Link Control) ovat kaksi protokollia, jotka tarjoavat monipisteyhteyttä yhteenliittämisen tietokoneiden välillä. Suurin ero HDLC ja SDLC on todella niiden alkuperästä. SDLC kehitti IBM käytettäväksi tietokoneensa. He lopulta muutti sen SDLC voidaan vakioida hallintoelinten kuten ISO ja ANSI. ISO hyväksyi SDLC mutta nimeksi se HDLC mutta otettiin käyttöön useita muutoksia, jotka tekevät siitä selvästi. Tämän vuoksi HDLC on oikeastaan ​​vakioprotokolla, jota käyttävät monet laitteiston päättäjät kun SDLC ei ole, mutta on edelleen käytössä joissakin IBM laitteisto.

Parannuksena SDLC-, ISO esitteli uuden ominaisuuden HDLC tunnettu Asynchronous Balanced Mode, joka on yleisesti kutsutaan ABM. ABM pidetään enemmän ylivoimainen, ja siten käytetään useammin, kuin vanhemmat Normaali Response tila (NRM) ja Asynchronous Response tila (ARM). ABM tekee master-slave suhde muissa tiloissa merkitystä. Joko kohta voi aloittaa yhteyden, toisin kuin toisella stereotiloissa vain isäntä voi aloittaa yhteyden. HDLC myös mahdollista käyttää pakettien koot ovat kerrannaisia ​​bittioktetista. SDLC voi olla vain paketteja, jotka ovat 8, 16, 32, ja niin edelleen pakettien koot. Kyky käyttää eri kokoisia paketteja antavat lisää joustavuutta suunnitteluun tietyissä malleja.

Sen lisäksi lisäominaisuuksia, ISO päätti myös poistaa tiettyjä menettelyjä ja viestejä, jotka ne katsottiin tarpeettomiksi. Yksi tällainen viesti on testiviesti. Tätä käytetään määrittämään, että linjat toimivat oikein ja että paketit voidaan lähettää luotettavasti kaikkialla niitä. Siitä huolimatta, HDLC edelleen pidetään pääjoukko SDLC.SDLC on aika vanha ja on sittemmin korvattu HDLC ja Advanced Data Communication valvonnan menettelyt tai ADCCP, joka on versio standardoinut ANSI, koska jälkimmäinen 's paremmuudesta. On olemassa myös useita kilpailevia protokollia, jotka toimivat vaihtoehtoina SDLC ja HDLC.

Yhteenveto:

1. HDLC on todella omaksuttu SDLC
2. HDLC on standardi protokolla, kun SDLC ei
3. HDLC on Asynchronous Balanced Mode ominaisuus vaikka SDLC ei
4. HDLC tukee kehyksiä, jotka eivät ole jaollinen bit-oktettia, kun SDLC ei