Ero BMP ja JPGBMP vs JPG

BMP ja JPG ovat kahta eri tiedostotyyppejä käytetään kuvatiedostoja. Sekä tiedostomuotoja on omat hyvät ja huonot puolensa. BMP tarkoittaa Bitmap, kun taas JPG seuraa standardi muotoilemat Joint Photographic Experts Group. Graphic tiedostoja BMP ovat pakkaamattomia bittikarttakuvia, ja ne, joilla JPG formaatit ovat pakattuja digitaalisia kuvia. BMP-formaatissa tiedostoja, jokainen pikseli on oma erityinen väri, jossa esitetään yksityiskohtainen kartta kuvaa. Tämä ei ole asian laita JPG-muodossa kuvatiedostoja, koska ne pakataan. Siksi BMP alustettu kuvia on suurempi resoluutio kuin JPG-kuvia. Bitmap formaatit ovat hyvin kuvien rajoitettu määrä värejä, kun taas JPG-muodossa kuvatiedostoja tukea jopa 16 miljoonaa väriä.

BMP kuvia, koska ne ovat pakkaamattomia, ovat kooltaan suurempia verrattuna JPG kuvia. Tämä johtuu siitä, että kuvatiedostoja läpi puristus, kun ne tallennetaan JPG-muodossa, ja tämä puristus johtaa menetykseen merkityksettömiä tietoja kyseisen kuvan, mikä ei ole lainkaan havaittavissa normaalissa näkymässä. JPG-tiedostomuoto on kyky analysoida, mitkä tiedot ovat tärkeitä tietyn kuvan. Se tekee tunnistamattomia kuvaan muutoksia, joita ei voida erottaa ihmissilmä, ja tämä pienentää tiedostokoko 1 / 10th tai 1/20-alkuperäisen tiedoston koon.

Käyttää kuvia verkossa, JPG kuvia, ovat pienempiä, ovat helppokäyttöisiä ja ne voidaan ladata nopeammin verrattuna isommilla BMP kuvia. Kuitenkin, kun se tulee kuvankäsittelyyn, BMP kuvia mieluimmin JPG-kuvia, koska ne sisältävät kaikki kuvan tiedot yksinkertaisessa muodossa. Näitä käytetään yleensä kuvakkeet ja pienissä kuvia. Se on myös melko helppo muokata tai tehdä muutoksia BMP kuvia, koska niiden korkea laatu, kun taas JPG menettävät laatu suuremmassa määrin, kun ne muokataan, ja muutokset ovat havaittavissa. JPG-muodossa on parasta digitaalisia valokuvia. Tämä muoto on laajalti käytetään digitaalikameroissa, koska ne vievät vähemmän tilaa tuottaa korkealaatuisia kuvia.

Yhteenveto:

1. BMP tarkoittaa Bitmap, kun taas JPG seuraa standardi muotoilemat Joint Photographic Experts Group.2. BMP-tiedostot ovat pakkaamattomia bittikarttakuvia, kun taas ne, joilla on JPG-muodossa ovat pakattuja digitaalisia kuvia.

3. BMP alustettu kuvia on suurempi resoluutio kuin JPG-kuvia.

4. BMP kuvat ovat kooltaan suurempia verrattuna JPG kuvia.

5. JPG kuvia, ovat helposti ladattavissa, ovat edullisempia kuin BMP kuvien web käyttöön.