Ero APM ja ACPIAPM vs ACPI

Advanced Power Management (APM) on Application Programming Interface (API), joka helpottaa vuorovaikutusta eri ohjelmia. Sen kehitti Microsoft Corporation ja Intel vuonna 1992. Se mahdollistaa IBM-yhteensopiva käyttöjärjestelmä saavuttaa virrankulutusta.

APM 's viisi virtatiloissa tietokonejärjestelmien:

Full On C, jossa tietokone on päällä ja se ei voi virransäästötilaan.
APM Käytössä C jolloin tietokone on päällä ja APM on ohjauslaite virranhallinnan tarvittaessa.
APM Valmiustila C jossa laitteet ovat vähän virtaa valtioiden ja CPU hidastuu tai pysäytetty; Järjestelmän tila tallentuu ja se vie vähän aikaa palata alkuperäiseen tilaansa.
APM Suspend C jossa laitteiden virta pois päältä ja järjestelmän tila tallentuu. Se vie kauan aikaa palauttaa sen entiseen tilaansa.
Off C tietokone sammutetaan.

APM ohjataan Basic Input / Output System (BIOS), joka on rakennettu tietokoneen ja on ensimmäinen koodi, että se toimii, koska se on päällä. Koska APM käyttää BIOS, joka yleensä ei ole tietoinen kaikesta käyttäjä tekee; se voi sotkea asioita syrjään siitä, että se ei tiedä mitään USB-laitteista, lisäkortteja, ja IEEE 1394-laitteet

ACPI (ACPI), toisaalta, on tarkoitus olla jatkoa APM. Se korvaa APM toimintojen pidemmälle ominaisuuksia APM ja on yhteensopiva uuden laitteiston. Se on kehittyneempi ja kattava verrattuna APM.

Se keskittyy käyttöjärjestelmän antaa sille enemmän valtaa käyttöjärjestelmä ja tietokone 's muita komponentteja. Se on myös yhteensopiva tuotteita useiden eri valmistajien.ACPI 's virtatiloissa tai globaaleja tietokonejärjestelmien:

G0 (S0) C, mikä tarkoittaa, että se toimii.
G1 C eli se nukkuu. On neljä todetaan:
S1 C Virta CPU ja RAM säilyy, mutta kaikki prosessorin välimuistit huuhdotaan ja CPU on pysähtynyt käskyjen.
S2 C CPU on pois päältä.
S3 C valmiustila, lepotila, tai keskeytä RAMiin.
S4 C lepo- tai lepotila levylle.

G2 (S5) tai Soft Pois C, jossa jotkin osat ovat sallimaan tulon näppäimistö, kello, modeemi, LAN ja USB-laitteille.
G3 tai mekaaninen Pois C jossa tietokone 's teho on lähes nolla ja virtajohto voidaan irrottaa.

Koska ACPI on uusi, vanhat laitteet eivät toimi kunnolla, ja se on hitaampi kuin APM ja saattavat hidastaa tietokoneen alas. Se toimii hyvin kannettavien tietokoneiden ja tietokoneen 'pitkäikäisyys. Se tarjoaa myös älykkäämpiä tapa virrankulutusta kuin APM.

Yhteenveto:

1. APM on Advanced Power Management vaikka ACPI on ACPI.
2. APM on vanha, kun ACPI on uusi.
3. APM on yhteensopiva vanhojen laitteiden vaikka ACPI on yhteensopiva uuden laitteiston.
4. ACPI on kattavampi ja kehittynyt, kun APM ei ole.