Ero MVC1 ja MVC2MVC1 vs MVC2

MVC on oikeastaan ​​designkuvio kuin voidaan edelleen luokitella kahteen mallia: MVC malli 1 ja MVC Model 2. Lyhennetty, ne ovat MVC1 ja MVC2 jotka ovat Java suunnittelun malleja.

MVC2 on itse asiassa monimutkaisempi malli, jossa erottaminen Presentation Ohjaus Logic and Application tila on tehty. Näin ollen toisin kuin MVC1 arkkitehtuuri, malli 2 doesnt 't tulevat sivu-keskeinen ominaisuuksia. Mallissa 2 on myös yksi ohjain, joka on vastuussa kaikista tulevista pyynnöistä, keksii mitä voisi keksiä seuraavaksi, ja mitä mieltä näyttämään. On MVC2 , linkit ja JSP seuraavaa vaihetta tai katsella myös läpi ohjaimen vastakohtana MVC1 jossa JSP-sivun suoraan johtaa JSP sivulle.

Joten periaatteessa, MVC1 muodostuu pääasiassa säätelyelementtejä käyttäen JSP kun MVC2 käyttää JSP ja Servlet jonka uskotaan olevan parempi kuin Malli 1 tarjoamalla käyttöliittymä. MVC1 myös käyttää Java pavut tiedonhakuun.

Ero näiden kahden mallin 'järjestelmät ilmeistä, miten sivut on käsitelty ja katsella. Selittää edelleen, MVC1 alkaa pois, kun pyyntö on hyväksytty JSP, joka toimii yhdessä Bean, kahden yhdessä käsittely logiikkaa tuottaa tulosta . työ jakautuu kahteen kuin Pavut ottaa roolin mallin, kun JSP ei ole vain 'Controller', mutta myös 'Näytä'. Tällainen suora yhteys sivujen välillä tekee MVC1 malli sopii erinomaisesti pienille sovelluksiin.

Sitä vastoin MVC2 on yleensä käytetty suurempia tai vuorovaikutteisten sovellusten koska se 'keskittäminen' ominaisuus. Toisin kuin MVC1 jossa nykyinen sivu esillä on yksi, joka määrittää seuraavan sivun avata, MVC2 arkkitehtuuri käyttää ohjaimen välillä selaimen ja Servlet tai JSP. Kuten mainittiin, ohjain toimii tärkein 'käytävä', jossa pyydetään kulkevat tietä seuraavan näkymän. Malli 2 periaatteessa erottaa ne JSP ja Servlets toisistaan ​​samalla kun malli 1 pitää kaksi kytkettyä kaikkialla. Näin ollen MVC2 on helpompi käsitellä monille käyttäjille ja kykenee tukemaan enemmän-monimutkainen järjestelmä.

Tällä hetkellä kuitenkin hyvin vähän hakemuksia hyödyntää MVC1 niiden arkkitehtuurin suunnittelu. Koska vaatimukset web-selailu on tullut suurempi, se on normi käyttää MVC2 missä tahansa ohjelmia tehdään. Tietenkin, että MVC1 on loputtomasti yksinkertainen tarkoittaa, että se on edelleen suosikki opiskelua varten. Kuitenkin käytännön sovelluksia ei enää harjoitettu niin usein kuin MVC2.

Yksi yhteinen harhaluuloja tänään, vaikka, sisältää käyttö MVC1 ja MVC2. Useimmat ihmiset uskovat, että MVC2 on oikeastaan ​​uusi versio MVC, mutta tosiasia on, että se on alaluokka tai toinen tapa lähestyä prosessi, joten nimi Malli 2. Tästä syystä ilmaus MVC1 keksi luoda ero kaksi mallia.Ihannetapauksessa ne jotka haluavat hallita ohjelmiston arkkitehtuurin pitäisi valita tutkia molemmat näkökohdat MVC sijasta vain MVC2. Tämä antaisi ymmärtää paremmin koko järjestelmän ottaen huomioon, että MVC1 otettiin ensimmäisen kerran käyttöön.

Yhteenveto:

1. MVC2 käyttää järjestelmän ohjain, kun MVC1 doesnt 't.

2. MVC1 prosessi siirtyy yhdeltä JSP sivulta toiselle, kun taas MVC2 ohjaa yhteiseen paneeliin ennen ohjaamalla toiselle sivulle.

3. MVC1 on harvoin käytetään nykyään ja on useimmiten hyvä yksinkertainen, stand-alone ohjelmia.