Ero DML ja DDLDML vs. DDL

Data Manipulation Language (tunnetaan myös DML) on perhe ohjelmointikieltä. Niitä käytetään tietokoneohjelmia, ja / tai tietokannan käyttäjät, manipuloida tiedot tietokantaan C, joka on, lisätä, poistaa ja päivittää nämä tiedot tietokantaan.

Data Definition Language (tunnetaan myös nimellä DDL) on tietokone kieli käytetään määrittelemään tietorakenteiden C sen kaima ehdottaa. Se ensimmäinen teki ulkonäkö CODASYL tietokantamalli (malli liittyvät tietotekniikkateollisuudelle konsortio, joka tunnetaan konferenssi Data Systems Languages). DDL käytettiin sisällä skeema tietokantaan, jotta kuvaamaan kirjaa, kentät, ja 'asettaa', joka koostuu käyttäjän tietomalli. Se oli aluksi tapa, jolla ohjelmoijat määritelty SQL. Nyt kuitenkin sitä käytetään yleisesti viittaamaan mitään virallista kieltä käytetään kuvaamaan tietoja tai tietorakenteiden (esimerkiksi XML skeema).

Suosituin muoto DML on Structured Query Language (tai SQL). Tämä on kieli, jota käytetään tietokantoja, ja se on suunniteltu erityisesti hallintaan tietoja relaatiotietokantojen hallintajärjestelmiä (tai RDBMS). On olemassa myös muita muotoja, joissa DML käytetään esimerkiksi C IM S / DLI, CODASYL tietokannat (IDMS, esimerkiksi), ja muutama muu. DML koostuu SQL muutos lausuntoja, mikä tarkoittaa, että tallennetut tiedot on muutettu, mutta skeema tai tietokantaobjekteja pysyy samana. Toiminnallinen valmius DML järjestää alkuperäisen sanan selvitys. Tämä sana on yleisimmin verbi C antaa sivun tietyn toimen täyttämiseksi. On neljä erityistä verbejä, jotka aloittaa toiminnon: SELECTINTO, INSERT, päivittää ja poistaa.

DDL käytetään lähinnä luoda C, joka on tehdä uusi tietokanta, pöytä, hakemisto tai varastoidaan kyselyn. A Luo lausuman SQL kirjaimellisesti luo objektin mitään RDBMS. Sinänsä objektien tyypit pystyvät luotava ovat täysin riippuvaisia ​​joka RDBMS on käytössä. Useimmat RDBMS tukea pöytä, hakemisto, käyttäjä, synonyymi ja tietokannan luominen. Joissakin tapauksissa järjestelmä mahdollistaa LUO komento ja muut DDL komentoja sisällä erityisen tapahtuman. Tämä tarkoittaa, että nämä toiminnot ovat voi vierittää takaisin. Yleisin LUO komento on CREATE TABLE komennon.Enimmäiskuolleisuusrajojen ovat varsin erilaisia. Niillä on erilaisia ​​toimintoja ja ominaisuuksia välillä tietokanta myyjät. On vain kaksi DML kieltä, mutta: Menettelyyn ja Deklaratiivinen. Vaikka on olemassa useita normit SQL, useimmat myyjät tarjoavat omia laajennuksia standardin toteuttamatta sitä kokonaan.

Yhteenveto:

1. DML on ryhmittymä ohjelmointikieltä käyttää tietokoneohjelmia manipuloida tiedot tietokantaan; DDL on tietokone käytetty kieli nimenomaan määrittelemään tietorakenteita.