Ero FDD LTE verkkoja ja TDD LTE verkotFDD LTE Networks vs TDD LTE Networks

LTE (3GPP Long Term Evolution) näyttää olevan seuraavan sukupolven matkapuhelintekniikka niin monet palveluntarjoajat ovat alkaneet laajentaa verkkojensa LTE. Kuten me tiedämme, matkapuhelin liikenne on jaettu kahteen osaan: uplink ja downlink. Tältä osin LTE tukee kahta kaksipuolinen tilaa: FDD (Frequency Division Duplex) ja TDD (Time Division Duplex). Suurin ero FDD ja TDD on, miten ne jakavat yhden kanavan tarjota polkuja sekä lataaminen ja lataaminen. FDD tekee tämän jakamalla taajuuskaista varattu kahdeksi erillisiin pienempiin kanavaa. Toisaalta, TDD käyttää koko kanavan, mutta vuorotellen lataaminen ja lataaminen.

Koska miten FDD toimii, se luokitellaan kaksisuuntaiseksi järjestelmä. Tämä tarkoittaa, että lataus ja ovat aina käytettävissä. TDD on vain puoli duplex joko tai ladata voi käyttää kanavaa, mutta ei samanaikaisesti. Koska aika alueet ovat hyvin pieniä, tämä ei ole havaittavissa sovelluksia, kuten äänipuhelut, jotka tarvitsevat kaksisuuntainen toiminta.

FDD ja TDD LTE on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. FDD on yleensä parempi sopii sovelluksiin, kuten äänipuheluita, jotka on symmetrinen liikenne. Tämä johtuu liikenteen kumpaankin suuntaan on aina vakio ja TDD olisi tuhlaa kaistanleveys jatkuvasti siirtyminen yhdestä toiseen. TDD loistaa sovelluksissa, joissa on epäsymmetristä liikennettä, joista esimerkkinä on verkossa selailu. Webissä, on tyypillistä, että lataus on paljon suurempi kuin lähetys; mutta kun videoiden esimerkiksi tilanne on päinvastainen. TDD voi varata enemmän aikaa osa, joka vaatii enemmän kaistanleveyttä, mikä tasapainottaa kuormaa. FDD, kaistanleveys ei voi dynaamisesti uudelleen ja käyttämättömän kaistanleveyden menee hukkaan.Toinen etu FDD LTE näyttää suunniteltaessa sivustoja tukiasemia. Koska FDD tukiasemat käyttävät eri taajuuksia vastaanottamiseksi ja lähettämiseksi, ne tehokkaasti eivät kuule toisiaan ja mitään erityistä suunnittelua ei tarvita. TDD-, erityiset näkökohdat on otettava estämiseksi naapuritukiasemien häiritsemästä toisiaan.

Yhteenveto:

1. FDD LTE käyttää Frequency Division, kun taas TDD LTE käyttää time division
2. FDD LTE on kaksisuuntainen, kun taas TDD LTE on vuorosuuntainen
3. FDD LTE on parempi symmetrinen liikenne, kun TDD on parempi epäsymmetristä liikennettä
4. TDD LTE on parempi kohdentaa uudelleen liikennettä kuin FDD LTE