Ero ATX ja BTXATX vs. BTX

Advanced Technology Extended tai useampi yleisesti tunnettu ATX, on suosituin muoto tekijä työpöydän tapauksissa ja emolevyt. Se oli normaali käyttöön Intel korvikkeena on hyvin vanha AT suunnittelu. Lähes kymmenen vuotta käyttöönoton jälkeen ATX, Intel esitteli Balanced Technology Extended tai BTX. Intel 'ensisijainen syy käyttöön BTX oli käsitellä lämmitys kysymyksiä kohtaamat viimeisimpään prosessorit tuolloin. BTX keskittyy lähinnä maksimoimaan jäähdytys prosessori tuottamalla suuremman määrän ilmavirta, ja vähentämällä esteitä .

Saavuttaakseen jäähdytys tavoite BTX, Intel loi uuden järjestelmän sijainnit emolevyn osia, jotta ne eivät estä ilmavirtausta. Paras esimerkki tästä on muistimoduulit, koska ne olivat linjassa pystysuoraan ATX levyt, ja vaakasuoraan BTX levyt. Sijainti prosessori on myös siirretty eteen hallituksen, jossa erikoistunut ilma suppilo voidaan vetää ilmaa edestä tapauksessa ja puhaltaa sen suoraan prosessoriin.

Sijainti add-lähtö ja I / O-portit on BTX muodossa tekijä on siirretty noin. Portit ja lähtö on nyt käännetty, koska portteja löytyy alareunassa hallituksen, kun raot sijaitsevat nyt päälle. Kaikki nämä ovat vielä linjassa pyrkimyksiä parantaa ilmavirran tapauksessa.

Huolimatta ylivoimainen ATX kannalta jäähdytyksen, ihmiset olivat hyvin hitaita alkulämmittelyn uuteen muotoon tekijä, ja sen mukauttaminen oli hyvin hidasta. Monet käyttäjät ovat jo investoineet ATX järjestelmissä, ja se, että BTX ei ole taaksepäin yhteensopiva pahentaa ongelmaa entisestään. Useimmat tietokoneet tänään yhä käyttää ATX, kun taas BTX yhteensopiva levyt ja tapaukset ovat hyvin harvinaisia, ja useimmiten kallis. Intel on myös kohdennettava pienitehoiset suorittimia, jotka tuottavat vähemmän lämpöä, jolloin hyväksymisen BTX erittäin epätodennäköistä.

Yhteenveto:1. BTX on uudempi standardi, ja on aiottu seuraaja ATX.

2. BTX keskittyy enemmän ilmavirtaa kuin ATX.

3. BTX edellyttää tiettyä järjestelyä emolevyn komponenttien maksimoida jäähdytyksen, kun taas ATX ei.

4. IO satamien BTX emolevy on pohjassa, kun ne ovat päällä käytettäessä ATX aluksella.