Ero XML ja XLSXML vs XLS

Tiedostomuotoja kehittyy jatkuvasti, lähinnä lisätä uusia ominaisuuksia, mutta joskus korjata puutteet tai yhteensopivuuden parantamiseksi. XLS on yksi suosituimmista, jota käytetään Microsoftin 's taulukkolaskentaohjelman Excel. Niissä tapahtuvat Microsoft Office muodoissa ovat johtaneet ihmiset kysyä, mikä XML on ja miten se liittyy XLS ja Excel yleensä. Suurin ero XML ja XLS on mitä ne todellisuudessa ovat. Vaikka XLS on tiedostomuoto, kuten jo mainittiin, XML on oikeastaan ​​markup language joka on näkyvästi käytetään web-sivuja.

Olemassa useita erillisiä eroja XML ja XLS. Ensinnäkin, XLS on oma formaatti, mikä tarkoittaa, että Microsoft omistaa immateriaalioikeudet siihen. Omistuksellinen XLS on vaikeuttanut muiden ohjelmoijat koodaamaan sovellusten lukea ja kirjoittaa xls, jotka ovat yhteensopivia Excel. Toisaalta, XML on avoin muoto ja yksityiskohtia siitä, miten asiat ovat tehtävä dokumentoidaan. Tämä poistaa arvailua mukana mietitään, miten tiedosto on rakennettu ja miten kukin elementti on tallennettu tiedostoon. Täydennykseksi tässä vaiheessa, XML on myös tekstipohjainen ja voidaan lukea tahansa tekstieditorilla. Se saattaa olla hieman vaikeampi lukea takia tunnisteita, voit silti löytää todellisen sisällön. Kanssa XLS, tiedosto tallennetaan binaarimuodossa. Vain Excel voi tuottaa tiedoston sisältö ehdottomalla tarkkuudella kuin muut sovellukset eivät välttämättä pysty selvittää sisältöä ja miten ne on muotoiltu.

Koska useita etuja, että XML on yli XLS että Microsoft käytti tuolloin, uusi formaatti otettiin käyttöön. Tämä muoto suorittaa laajennus XLSX ja perustuu XML. Se perii monet XML -asiakirjoja vahvuuksia joten se on erinomainen vaihtoehto. XLSX on vain yksi uusista muodossa kuin muita MS Office sovelluksia ovat ottaneet uusia tiedostomuotoja perustuu XML. Ainoastaan ​​vuoden 2007 versio tai uudempi MS Office on kyky työskennellä näiden tiedostojen. Vanhemmat versiot tarvitsevat yhteensopivuus laastari lukea niitä.Yhteenveto:

1. XML on Markup Language, kun XLS on tiedostomuoto Microsoft Excel
2. XML on avoin muodossa, kun taas XLS on oma formaatti
3. XML on käyttäjäystävällinen luettava samalla, kun XLS ei ole