Ero Software ja FirmwareSoftware vs Firmware

Firmware on pohjimmiltaan eräänlainen ohjelmisto, mistä johtuen vertailuja kuin ne ovat selvästi erilaisia ​​olisi väärin. Sen sijaan näin, let 's keskittyä miten firmware eroaa muista ohjelmistoja. Vaikka ohjelmisto on yläkäsite, joka viittaa mitään tallennettuja tietoja laitteisto, yleensä käytännössä, se tarkoittaa yleensä ohjelmia, jotka ajetaan laitteella kuin tietokone tai PDA. Firmware silti kuuluu tähän ryhmään, koska se on ohjelmoitu tietoa, joka on vastuussa toiminnasta tiettyjen laitteisto.

Yleensä, ohjelmisto pyrkii olemaan suuri sovelluksia olla varsin hyödyllinen, jotka vaihtelevat muutamasta sadasta kilobitistä muutaman gigatavun kokoisia. Vertailun vuoksi firmwares ovat hyvin pieniä, ja olisi yleensä vain muutamia kilotavua. Pienestä koostaan ​​huolimatta, korvaa laiteohjelmiston tietyn laitteisto voi olla melko hankalaa ellei suorastaan ​​vaikeaa. Joissakin laitteissa on käyttäjän vaihdettavissa firmwares taas muut doesnt 't. Asennus, poistaminen tai muuttuu ohjelmisto on erittäin yksinkertaista ja prosessi on hyvin samanlainen riippumatta alustan, että käytät.

Ohjelmisto on usein tallennettu muistiin, joka on helposti ja jopa vaihdettavissa käyttäjän toimesta. Mutta jos firmware, muistin, joka tallentaa sitä on usein upotettu itse laitteeseen ja ei vaihdettavissa käyttäjän toimesta. Tämä on tarkoituksella tehty niin firmware on kriittinen laitteen juosta ja peukaloinnin tai poistaa se voi aiheuttaa vakavia seurauksia. Tallennusväline tarkoitettu ohjelmiston on usein erittäin vahva varmistaa, että se kestää yli itse laite. Perinteisesti EEPROM pelimerkkejä pidä firmware laitteen, mutta flash-muisti on yhä suosittu laitteissa käyttäjän vaihdettavissa firmware.

Lopuksi ohjelmisto on usein päivitetty ja tiedot, jotka se tallentaa usein vaihdettava jokaisen sovelluksen suorittamista. Sen sijaan, firmware ei oikeastaan ​​muuta paljon ellet muuttaa asetuksia kovin usein. On myös hyvin vähän tarvetta muuttaa firmware laitteen ja käyttäjiä kehotetaan vastaan ​​näin elleivät he tee ongelmia.

Yhteenveto:1. Ohjelmiston viittaa yleensä korkean tason ohjelmia, kun firmware käytetään mikrokoodin upotettu useimmat laitteet

2. Ohjelmiston voi olla hyvin suuri, kun firmware ovat yleensä hyvin pieniä

3. Ohjelmisto voidaan vaihtaa paljon vaivaa, mutta korvaa firmware on usein vaikeaa

4. Ohjelmisto on usein tallennettu käyttäjälle avointa muistia, kun firmware sijaitsee saavuttamattomissa varastoinnin upotettu laitteisto