Ero Intranet ja ExtranetIntranet vs Extranet

On monia verkon järjestelmiä, joita hyödynnetään liiketoiminnan tuottavuuden lisäämiseksi; Sisäiseen verkkoon ovat yksi niistä. Intranet on pohjimmiltaan pieni henkilökohtainen versio Internet. Se 's yleensä vain lähiverkossa Internet-protokollia, kuten HTTP, FTP, ja SMTP toteutetaan antamaan yhtenäisemmän ja helpommin ympäristöä kulkemaan tietoa työssään. Ekstranet on laajennus intranet missä muut käyttäjät, jotka eivät ole väistämättä osa yrityksen annetaan rajoitettu pääsy.

Se ei ehkä vaikuta suoraan ilmeistä, miksi muiden yritysten tai organisaatioiden olisi päästetä intranet. Mutta kerroit asiakkaat tai liikekumppanit saavat tietoa ei antavat suuria etuja, koska se automatisoi tiedustelut ja supistetaan henkilöresursseja. Ekstranetit usein varmistettu, koska vain harvat ja valitut saavat osallistua siihen ja yleisölle pidetään poissa. Tämä saavutetaan lukuisia tapoja käyttäjätunnistus.

Verraten, käyttäjät, jotka ovat Intranet voi käyttää enemmän resursseja kuin käyttäjät Extranet. Tiedot, jotka on asetettu saataville Extranet rajoittuu siihen, mitä kyseisen verkon tarpeisiin. Intranet käyttäjät ovat enimmäkseen työntekijöitä, jotka tarvitsevat kommunikoida ja käyttää tiettyjä resursseja, kuten kirjaa ja tietokantoja.Vaikka sisäiseen verkkoon voi olla ulkopuolella tietokoneiden ja World Wide Web, se on täällä, jossa voimme nähdä uusimpia sovelluksia molempia. Intranetit ovat usein toteutetaan yhtiön tietokoneita ja palvelimia; vaikka jotkut yritykset mahdollistavat pääsyn Internetiin tai etäkäytön VPN. Jossa Ekstranetit, ei ole mitään keinoa päästä eroon Internetin se on edullisinta tapa yhdistää erottamaan verkkoihin.

Turvallisuus-viisas, intranetit on paljon turvallisempi rajallisuuden vuoksi rajapinnan Internetiin. Ekstranetit tehdään vähemmän turvallinen paitsi käyttämällä Internetiä mediana, vaan myös se, että ylläpito Intranet eivät voi valvoa verkkoja että yhteyden Extranet. Kun arkaluonteisia tietoja lähetetään intranetissä, kaikkien osapuolten täytyy ottaa kaikki turvatoimet estääkseen vakoilusta ja muuta vastaavaa toimintaa.

Yhteenveto:
1. Intranet omistaa yhden ryhmän, kun extranet ulottuu käyttäjille ryhmän ulkopuolelle
2. Intranet käyttäjillä on enemmän käyttää resursseja kuin Extranet käyttäjille
3. intranetit eivät yleensä mene läpi Internetin taas tyypillinen Extranetit do